Aubergine Hjelper Til Med Forstoppelse

Video: Aubergine Hjelper Til Med Forstoppelse

Video: Aubergine Hjelper Til Med Forstoppelse
Video: Foods for Constipation you MUST AVOID! The 3 Simple Steps to FIX Chronic Constipation 2024, September
Aubergine Hjelper Til Med Forstoppelse
Aubergine Hjelper Til Med Forstoppelse
Anonim

Aubergine, også kalt blå tomat, er en plante av slekten Dog Grape av potetfamilien. Planten bærer en frukt med samme navn, som er mye brukt som en grønnsak i matlaging.

Aubergine er en nær slektning av tomater og poteter. Den stammer fra India og Sri Lanka. Det er en årlig plante som når 40-150 cm i høyden. Blomstene er hvite til lilla, med en femdelt kronblad og gule støvdragere. Frukten er et kjøttfullt frø, inneholder mange små myke frø.

Aubergine er preget av sin rikdom av viktige mineraler som kalium, kalsium og jern, natrium, protein, vitamin A og fiber. På grunn av sine sunne kvaliteter har den blitt en favorittgrønnsak av mange konger og dronninger gjennom århundrene.

I India og andre steder i Asia er det varianter som ligner hønsegg i størrelse. Fargene på aubergine varierer fra hvitt til gult eller grønt, så vel som rødlilla og mørk lilla.

Aubergine har høyt innhold av klorogen syre. Det er en av de kraftigste antioksidantene som produseres i plantevev. Syren domineres av mer enn 10 fenolforbindelser som beskytter mot stress og infeksjoner.

Aubergine med Marina
Aubergine med Marina

Fytonæringsstoffene i aubergine hjelper til med å forhindre celleskader forårsaket av frie radikaler. Takket være nasuninet de inneholder, hjelper eggplanter med å senke dårlig kolesterol.

På grunn av sitt høye fiberinnhold er blå tomat også effektiv for å lindre forstoppelse. Det anbefales også for forebygging av hemoroider og kolitt.

Blå tomat er også nyttig i dietter fordi den ikke inneholder mye kalorier og fett.

Eggplanter tilberedes på forskjellige måter - dampet, stekt eller bakt. For å myke den bitre smaken, bør skivede auberginer saltes og la stå i minst 30 minutter før matlaging.

Anbefalt: