Å Gi Opp Gluten Vil Gjøre Deg Fetere

Video: Å Gi Opp Gluten Vil Gjøre Deg Fetere

Video: Å Gi Opp Gluten Vil Gjøre Deg Fetere
Video: Smörns roll i bröd 🍞: ett visuellt EXPERIMENT! (Jag bakar tre bröd på olika sätt, analys i slutet!) 2024, September
Å Gi Opp Gluten Vil Gjøre Deg Fetere
Å Gi Opp Gluten Vil Gjøre Deg Fetere
Anonim

Til tross for anti-glutenhysteriet, er skaden fra pastaingrediensen langt fra bevist. Glutenuttak kan være viktig for personer som er allergiske mot det eller for de som lider av glutenintoleranse, men det er på ingen måte nødvendig for de som lett kan konsumere det. Dette forhindrer imidlertid ikke at flere og flere starter glutenfrie dietter.

Selvfølgelig kan sistnevnte tenke på sine spisevaner etter å ha innsett at et glutenfritt kosthold ifølge en ny studie kan føre til fedme.

Dette skyldes det enkle faktum at produktene uten ingrediensen har betydelig høyere energiinnhold, inkludert flere fettsyrer og lipider enn deres gluten-kolleger.

Studien ble presentert tidligere denne måneden på den årlige kongressen til European Association of Pediatric Gastroenterology and Nutrition. Skaperne har studert mer enn 1300 produkter. Blant dem fant de at glutenfritt brød har et betydelig høyere lipidinnhold, glutenfri pasta har mange ganger mer sukker enn andre, og glutenfrie kjeks har et betydelig lavere proteininnhold og et høyere lipidinnhold.

Å gi opp gluten vil gjøre deg fetere
Å gi opp gluten vil gjøre deg fetere

Forskere hevder at ubalanse i glutenfrie produkter kan påvirke fedme, spesielt hos barn, så vel som deres utvikling. Derfor har forskere etterlyst mer ansvarlig merking av glutenfri mat, slik at mennesker og foreldre vet mer om næringsinnholdet i denne typen produkter.

Ifølge ledende forsker i studien, Dr. Joachim Lerma, bør matvarer som ikke inneholder ingrediensen omformuleres slik at de har en lignende ernæringsmessig sammensetning som deres gluten-kolleger og for enhver pris har advarsler om de mange risikoene ved konstant forbruk. av disse produktene.

Anbefalt: