To Vaskinger Av Produktene Fjerner Sprøytemidlene

Video: To Vaskinger Av Produktene Fjerner Sprøytemidlene

Video: To Vaskinger Av Produktene Fjerner Sprøytemidlene
Video: Что может таблетка для посудомоечной машины/Бытовые советы 2024, September
To Vaskinger Av Produktene Fjerner Sprøytemidlene
To Vaskinger Av Produktene Fjerner Sprøytemidlene
Anonim

Restmengder av plantevernmidler i frukt og grønnsaker, ifølge eksperter, avhenger av absorpsjon (absorpsjon) av epidermis av forskjellige produkter.

Studier har funnet at to vasker med rennende vann fjerner 90% av pirimicarab, 79% av karbendazim og 50% av fazalon - en av de vanligste kjemikaliene som brukes til å behandle planter.

Det er også vist at lengre vasking (3-4 ganger) i de fleste tilfeller er direkte korrelert med mindre rester av plantevernmidler i frukt og grønnsaker.

En annen metode for beskyttelse mot skadelige kjemikalier som brukes i landbruket, er avskalling av utvalgte produkter. Selv om mange studier hevder at den inneholder noen av de mest verdifulle stoffene for kroppen.

tomater
tomater

Men hvis du føler deg usikker på kvaliteten på de kjøpte produktene, er det bedre å skrelle dem for å sikre bedre beskyttelse mot skadelige stoffer.

Selvfølgelig er varmebehandling også et alternativ for å kvitte seg med kjemikaliene i produktene, for ved høyere temperaturer reduseres motstanden mot plantevernmidler.

Faktisk kan farlige kjemikalier som brukes til å beskytte planter i jordbruket noen ganger samle seg i kjøttet av frukt / grønnsaker. Det er derfor ikke nok å vaske og bleke dem.

I slike situasjoner er den beste løsningen å stamme produktene. På denne måten blir giftige plantevernmidler igjen i kjøttet, som er et avfallsprodukt. Samtidig inneholder saften alle nødvendige enzymer og næringsstoffer.

Dette er den mest ekstreme, men også den mest effektive metoden for beskyttelse mot ingredienser som er skadelige for menneskekroppen.

Anbefalt: