Bør Vi Ta Immunstimulerende Midler Mens Vi Er Syke

Video: Bør Vi Ta Immunstimulerende Midler Mens Vi Er Syke

Video: Bør Vi Ta Immunstimulerende Midler Mens Vi Er Syke
Video: ПЕРВЫЕ ПОСЛЕВОЕННЫЕ ГОДЫ. ВОСТОЧНАЯ ПРУССИЯ. КАЛИНИНГРАД. ИСТОРИИ ПРОФЕССОРА. КОП ПО ВОЙНЕ 2024, September
Bør Vi Ta Immunstimulerende Midler Mens Vi Er Syke
Bør Vi Ta Immunstimulerende Midler Mens Vi Er Syke
Anonim

Hvert år, med begynnelsen av de kalde årstidene, kommer de konstante rådene om hvordan vi kan ta vare på helsen vår fra trusselen om forkjølelse og influensa. I år ble koronaviruspandemien, som tilhører gruppen virussykdommer, lagt til dem.

Den kompliserte epidemisituasjonen er ledsaget av mer komplekse krav til forebygging av denne infeksjonen. Hva bør vi huske på når vi prøver å holde oss sunne?

Det er et stort utvalg i tilbudene på kosttilskudd og vitaminer med påstanden om at de hjelper immunitet. I hvilken grad dette er sant kan ikke sies, fordi kosttilskuddene kontrolleres av Food Agency, og parametrene som overvåkes der er forskjellige fra Legemiddelverkets. Derfor er det bedre å ikke se på kosttilskudd som immunstimulerende midler.

Immunstimulerende midler
Immunstimulerende midler

Egnet for pågående forkjølelse støtte for immunitet representerer vitamin C og sink. C-vitamin reduserer sykdommens varighet, og sink er profylaktisk mot alle virusinfeksjoner.

Det er andre medikamenter som holder immunforsvaret i god stand, men de krever langvarig bruk og effekten manifesterer seg etter uker, så de er ikke et godt valg hvis sykdommen allerede er et faktum.

Immunstimulerende midler er nyttige for beskyttelse mot virus. Merk følgende! Imidlertid bør de tas med en sunn kropp. Naturen har bygget seg inn i menneskekroppen naturlig immunitet. Immunostimulanter tar sikte på å støtte det. D-vitamin er et viktig sentralstimulerende middel fordi det har potensial til å takle til og med en alvorlig infeksjon.

Med koronavirusinfeksjon som allerede er til stede, er for eksempel slik stimulering ikke bare ubrukelig, men også farlig. Konsekvens av å stimulere immunforsvaret det kan gi for sterk immunrespons på infeksjon å vende seg mot sin egen organisme.

Kyllingsuppe i stedet for immunstimulerende midler
Kyllingsuppe i stedet for immunstimulerende midler

Foto: Simona

En slik utvikling innen medisin kalles en cytokinstorm. Det har alvorlige, ofte fatale konsekvenser for pasientens liv. Det er spesielt farlig for en ung og sterk organisme, siden den er for kraftig og fører til en plutselig død for pasienten.

Hvis du vil hjelpe deg selv mens du er syk hjemme, kan du lage denne kyllingsuppen for sunn immunitet eller denne honningseliksiren for sterk immunitet og holde deg frisk!

Anbefalt: