Fyll Opp Med Smør Og Egg! Vi Vil Lage Søt Armensk Gata

Innholdsfortegnelse:

Video: Fyll Opp Med Smør Og Egg! Vi Vil Lage Søt Armensk Gata

Video: Fyll Opp Med Smør Og Egg! Vi Vil Lage Søt Armensk Gata
Video: Армянская гата по-гаварски | Armenian Gata | Գավառի գաթա 2024, September
Fyll Opp Med Smør Og Egg! Vi Vil Lage Søt Armensk Gata
Fyll Opp Med Smør Og Egg! Vi Vil Lage Søt Armensk Gata
Anonim

Armensk mat er den eldste i Kaukasus-regionen. Tradisjonene har blitt bevart i årtusener. Den dag i dag har armeniere for vane å samle hele familien ved alle anledninger. Bortsett fra de tradisjonelle armenske rettene, blir gjestene alltid behandlet med en av de typiske Armenske desserter.

En av de eldste armenske desserter er gata. I eldgamle tider ble den tilberedt i toner - en spesiell ovn som ble brukt den dag i dag i noen landlige områder i Armenia.

I dag tilberedes den søte fristelsen i en ovn og kan bli funnet i alle konfektyrer i landet. Det er mange variasjoner for forberedelsen. Den består i utgangspunktet av mel, smør, sukker og vanilje, med et fyll som kalles koris. Slik lager du det:

Gata

Nødvendige produkter:

For deigen: 550 g mel, 250 g mykt smør, 2 egg, 1 ts. yoghurt, ¾ ts. brus, en klype salt, to dråper eddik

For fyllingen: 180 g mykt smør, 1 og ½ ts. krystallsukker, 2 vanilje, 1 og ½ ts. mel, 1 egg å spre

Gata
Gata

Fremstillingsmetode: Brus, salt og eddik blandes i en bolle. Tilsett melet og selvfølgelig sammen med smøret. Til slutt tilsett egg og yoghurt. Bland blandingen med en mikser til en deig er oppnådd. Dekk til med folie og sett i kjøleskapet i en time.

Mens deigen hever, tilbered fyllet. Bland det myke smøret, sukkeret og vaniljen i en bolle. Tilsett melet, bland og bland med en gaffel til smuler er oppnådd. Kjøl til deigen er klar.

Rullene trenger et stort brett foret med bakepapir. Ovnen varmes opp til 180 grader.

Ta deigen ut av kjøleskapet og del den i tre like store deler. Den første rulles tynt i form av et rektangel. Fyllingen er også mentalt delt inn i tre. Den første delen av den drysses jevnt med hendene på deigen. La være omtrent en tomme avdekket avstand rundt kantene.

Rullen er kuttet fra langsiden. Trykk lett med hver rulle. Endekanten må falle fra bunnen av rullen. Den valsede rullen overføres til brettet. Den kuttes diagonalt i ca. 4 cm tykke biter. Mønstre lages på overflaten ved hjelp av en gaffel. Spred egg på toppen.

De resterende deigbitene og fyllingen rulles på samme måte. Skjær, smør med en gaffel og smør med egg. Rullene stekes i ca 30 minutter på 180 grader. Når de er klare tar du dem ut av ovnen og skjærer dem i biter slik at fyllet ikke henger fast. De kan oppbevares i en lukket bolle i opptil en uke etter tilberedning.

Serveres varm eller kald med kaffe.

Anbefalt: