Mat For å Forbedre Hukommelsen

Innholdsfortegnelse:

Video: Mat For å Forbedre Hukommelsen

Video: Mat For å Forbedre Hukommelsen
Video: Sjokoladekake | Trines Mat 2024, September
Mat For å Forbedre Hukommelsen
Mat For å Forbedre Hukommelsen
Anonim

Noen ganger nekter hukommelsen vår plutselig å fungere. For normal funksjon av hjernecellene og godt hukommelse er ikke en normal og rolig daglig rytme nok, og noen helt spesifikke stoffer er nødvendig. Som kolin, jern og B-vitaminer, spesielt B3.

Se maten du kan få maten du trenger normal minnedrift stoffer:

Egg for bedre hukommelse

De er rike på kolin og lecitin, som bidrar til å fjerne dårlig kolesterol fra kroppen. Når kolin kommer inn i hjernen, blir den omdannet til acetylkolin, en nevrotransmitter som overfører informasjon fra celle til celle.

Egg er også rik på vitaminer (A, B, D, E) og sporstoffer som fosfor, kalsium, magnesium, kalium, natrium, svovel. Du trenger bare ett egg om dagen for å tilfredsstille 100% av kroppens daglige behov for vitamin B12. Det er funnet at B12-mangel kan føre til depresjon og nervecelledød.

Svart kaviar for et sterkt minne

Rik kilde til kolin og nesten alle kjente sporstoffer - kalsium, kalium, magnesium, natrium, jern, mangan. Fiskeproduktet er også rikt på vitaminer - A, B, D og C. Svart kaviar er ganske dyrt. Men selv om du har råd til det, husk at du ikke skal overdrive det - det inneholder mye puriner. Dette er kilder til urinsyre og synderne for dannelsen av nyrestein. Puriner provoserer også gikt.

Grønne epler støtter minnet
Grønne epler støtter minnet

Grønne epler støtter minnet

De inneholder jern, som er nødvendig for å mette hjernen med oksygen. Epler inneholder også følgende vitaminer - C, B1, B2, B3, B6, B9, P, E, glukose, cellulose, pektin og tanniner, mineralsalter, phytoncider og essensielle oljer. Frukten hjelper ikke bare forbedre hukommelsen, men er også nyttig ved leddgikt, gikt, anemi, kardiovaskulær sykdom, hypertensjon, aterosklerose, leversykdom, nyresykdom og blære.

Sopp mot plakk

De er rike på sink, barium, magnesium, molybden, bly, jod og vitamin A og B3. Sopp undertrykker utviklingen av kreft og inneholder stoffer som ødelegger kolesterolplakk og hjelper til godt minne.

Druer for å forbedre hukommelsen
Druer for å forbedre hukommelsen

Druer for sunne celler

Denne frukten inneholder alle B-vitaminene som er nødvendige for at cellene i hele kroppen skal fungere, ikke bare hjernen. Vitaminer fra denne gruppen er ekstremt viktige for mennesker som lever en aktiv livsstil fordi de er involvert i vevsånding og produksjon av energi som stimulerer mental aktivitet og hukommelse. Druer er også rike på folsyre, vitamin K og P, aktiverer hematopoiesis, så eksperter anbefaler det for anemi.

Gresskarfrø forbedrer hukommelsen

De inneholder jern og vitamin B3. De er nødvendige i tilfelle mangel på fosfor, magnesium, mangan, jern, sink, selen. Gresskarfrø forbedrer hukommelsen. De er spesielt nyttige for sterkere kjønn, fordi folkemedisin lenge har anbefalt dem for forebygging av prostatitt.

Jordbær og blåbær for mer hjemmelaget

De hjelper til med å lage dopamin. Jordbær inneholder også stoffet fizetin, som forbedrer hjernens funksjon og beskytter celler mot degenerasjon. Disse fruktene beskytter oss også mot kardiovaskulære problemer, sår og blæresykdommer.

Se også flere metoder som forbedrer hukommelsen.

Anbefalt: