Den Beste Prebiotiske Maten

Innholdsfortegnelse:

Video: Den Beste Prebiotiske Maten

Video: Den Beste Prebiotiske Maten
Video: 4-stjerners middag | Den beste og verste maten fra sesong 11 | discovery+ Norge 2024, September
Den Beste Prebiotiske Maten
Den Beste Prebiotiske Maten
Anonim

De fleste tror at det ikke er noen forskjell mellom probiotika og prebiotika. Dette er imidlertid to separate ting som er like viktige for helsen til fordøyelsessystemet.

Probiotika er levende mikroorganismer eller også kjent som gunstige tarmbakterier som støtter riktig fordøyelse ved å stimulere produksjonen av fordøyelsessaft og naturlige enzymer. De har også evnen til å forhindre utvikling av skadelige mikroorganismer.

I sin tur er prebiotika diettløselig fiber som ikke kan absorberes av menneskekroppen. De er en type mat for probiotika. Deres hovedrolle er å stimulere utviklingen av gunstige tarmbakterier, og dermed styrke immunforsvaret. Prebiotika hjelper til med forstoppelse og for å redusere gasser. De letter også absorpsjonen av noen viktige mineraler, som kalsium og magnesium.

For at fordøyelsessystemet vårt skal fungere skikkelig og at tarmene våre er sunne, er det derfor nødvendig å inkludere i menyen vår regelmessig mat rik på prebiotika og probiotika.

I dagens artikkel vil vi ta hensyn til den beste prebiotiske maten. Her er de:

Hvitløk

Ikke bekymre deg for å bruke hvitløk og løk når du lager mat (eller spiser dem naturlig) fordi de er gode kilder til prebiotika. I tillegg har de en rekke helsemessige fordeler, siden de har antivirale, soppdrepende og betennelsesdempende egenskaper og vellykket bekjemper virus og infeksjoner.

Kål

Hvitløk
Hvitløk

Forbruk av fersk kål forbedrer tarmfunksjonen og styrker veggene som grønnsaker er rike på prebiotika. Den inneholder også vitamin A, B C og K, samt noen viktige mineraler som kalsium, magnesium og kalium.

Asparges

Asparges inneholder prebiotika
Asparges inneholder prebiotika

Asparges er rik på B-vitaminer, folsyre og protein. Og ikke bare det, de er og en flott kilde til prebiotika. Sunne grønnsaker er naturlige diuretika og hjelper til med vannretensjonsproblemer.

Bananer

Bananer, spesielt grønnere, er blant den beste prebiotiske maten. Frukt er også rik på løselig og uoppløselig fiber, vitaminer og mineraler. Alle sammen fôrer de gunstige bakteriene i fordøyelsessystemet.

Epler

Epler er prebiotiske matvarer
Epler er prebiotiske matvarer

Sprø frukt har en rekke fordeler. Epler inneholder store mengder vitamin A, B, C og D. Store kilder til fiber som opprettholder fordøyelsessystemets helse og hjelper til med å regulere stoffskiftet i kroppen. Og selvfølgelig er de rike på prebiotisk pektin, som stimulerer gode bakterier og bryr seg om tykktarmen.

Anbefalt: