Dra Nytte Av De Helbredende Effektene Av Linfrøolje

Innholdsfortegnelse:

Video: Dra Nytte Av De Helbredende Effektene Av Linfrøolje

Video: Dra Nytte Av De Helbredende Effektene Av Linfrøolje
Video: 10 tegn på blodpropp du ikke bør ignorere 2024, September
Dra Nytte Av De Helbredende Effektene Av Linfrøolje
Dra Nytte Av De Helbredende Effektene Av Linfrøolje
Anonim

Linfrøolje kalles ofte "flytende gull" og er på grunn av sin unike sammensetning og mange positive effekter på menneskers helse veldig populær. Linplanten, hvorfra den viskøse gyldne gule oljen er hentet, er hjemmehørende i Egypt, Iran, Syria og Øst-Tyrkia. I mellomtiden dyrkes linfrø også i Europa.

Linfrøolje er laget av linfrø og kan være varm eller kaldpresset. Kaldpresset linfrøolje er langt sunnere fordi den mister minst mulig vitaminer og næringsstoffer. Den gylden-gule fargen på oljen oppnås ved kaldpressing. Her er duften av smøret bedre og mer krydret.

Hvis du oppbevarer den i lang tid, bør det ikke være kontakt med lys og luft, ellers får den en bitter og harsk smak. Derfor anbefales det å kjøpe mindre mengder. Holdbarheten til oljen er ikke lenger enn to måneder.

Lær mer om effekten av linolje

Omega-3: Fountain of youth and helper of health. Hemmeligheten med linfrøolje, eller hva som gjør den så unik og populær, er den høye dosen omega-3 fettsyrer den inneholder. Med sin konsentrasjon av omega-3 rangerer den til og med først blant alle vegetabilske oljer, og er en av få oljer der konsentrasjonen av omega-3-fettsyrer overstiger den for omega-6-fettsyrer.

Omega-3 fettsyrer er avgjørende for helsen din. Andelen omega-3 fettsyrer i linfrøolje er opptil 70%. Dette går utover rapsolje, som er kjent som en omega-3-leverandør.

Dra nytte av de helbredende effektene av linfrøolje
Dra nytte av de helbredende effektene av linfrøolje

Linfrøolje er en utmerket energikilde og sikrer helsen til kroppens celler ved å hjelpe celler med å transportere næringsstoffer inn i cellene og transportere giftstoffer fra cellene.

Alpha-linolenic Omega-3 har også mange fordeler for fysisk og mental helse:

- Senking av blodtrykket;

- Beskytter mot trombose, hjerteinfarkt og hjerneslag;

- Krefteffekt;

- Koagulasjon;

- Hjelper med depresjon og angst

Hvis omega-3-inntaket er for lavt, kan hukommelsen reduseres betydelig. Ikke rart at linfrøolje kalles eliksir - det har en positiv effekt på mange helseområder.

De beste og deiligste måtene å spise linfrø på er:

Å ta kaldpresset linolje er den sunneste måten og ved å ta den kald, får du mest mulig ut av de positive effektene. Hvis du varmer opp, mister den dobbeltbindingen av omega-3 og omega-6 fettsyrer, som fordamper. Linfrøolje er ikke egnet for steking.

Hvis linolje har en behagelig, velsmakende aroma, kan du ta den ren - for eksempel 1-2 ss om dagen. I tillegg passer det veldig bra til kalde retter som en salatdressing blandet med cottage cheese eller poteter. På grunn av det svært høye innholdet av omega-3 fettsyrer, erstatter den fisk uten problemer og er en viktig del av vegetariske dietter.

Anbefalt: