Når Og Hvordan Du Spiser Egg For Maksimal Nytte

Innholdsfortegnelse:

Video: Når Og Hvordan Du Spiser Egg For Maksimal Nytte

Video: Når Og Hvordan Du Spiser Egg For Maksimal Nytte
Video: Автоматическая кормушка для кошек и собак. Автокормушка Automatic Pet Feeder 4PLDH5001 с таймером. 2024, September
Når Og Hvordan Du Spiser Egg For Maksimal Nytte
Når Og Hvordan Du Spiser Egg For Maksimal Nytte
Anonim

Eggene er et eksklusivt matprodukt som inneholder verdifulle proteiner, fett, mineraler, B-vitaminer, vitamin A, K og E.

Vi er imidlertid så vant til å ha dem på markedet og deres tilstedeværelse som et produkt i menyen vår at vi knapt tenker på hva næringsverdien til egg er, og hvor nøyaktig vi skal spise dem for å få mest mulig ut av dem.

Faktisk er det noen viktige detaljer om å ta egg - hvordan og når du skal spise dem for maksimal nytte. Husk dette slik at du kan få mest mulig næringsstoffer fra dette nyttige produktet.

Spis ferske egg

Enten det er høneegg eller de fra andre fugler - ender, vaktler, gjess osv., Er det best å vi spiser ferske egg. På den femte eller sjette dagen er kvaliteten best mulig, proteinet er det mest komplette og muligheten for utvikling av mikrober er minst. Oppbevaring av egg i kjøleskapet forlenger denne bruksperioden, da det bremser aldringsprosessen og utviklingen av patogene bakterier.

Fjærkreegg

Sikkert det mest nyttige er eggene fra fjærfe som får et komplett kosthold uten kjemikalier. Hvis du ikke holder dem, kjøp egg fra en verifisert husstand som er sikker på at dyrene er sunne, ikke mottar hormonelle kosttilskudd og spiser fôr av høy kvalitet.

Hvordan forberede jeg dem?

Egg
Egg

Kokte egg er mye mer nyttige enn stekte egg, for eksempel fordi de unngår stekeprosessen, som i seg selv er skadelig. I tillegg er de mer kosthold og passer for personer med mage- og galleproblemer. Matlaging skal imidlertid ikke være bare noen få minutter, for da fordøyes proteinet og blir vanskeligere å fordøye, og eggeplommen mister mye av sine nyttige egenskaper. Velkokte egg kan ikke inneholde bakterier, mens myktkokte og underkokte egg har en risiko for infeksjon med patogener.

Spis eggene med eggeplommen

Inntil nylig ble det antatt at personer med høyt kolesterol og risiko for hjertesykdom ikke burde konsumere egg med eggeplommen. Nyere forskning viser at dette ikke er tilfelle. Ett helt egg om dagen overstiger ikke det daglige inntaket av kolesterol, og er til og med 100 milligram under det. Dette betyr at du trygt kan spise opptil 7 egg i uken, men det er viktig å ikke overdrive det med animalske produkter generelt. Hvis du ikke har problemer med kolesterol og kardiovaskulærsystemet, har du råd til inntil 3 egg om dagen med eggeplommen.

Proteiner for idrettsutøvere

Idrettsutøvere bør definitivt fokusere på egg, da de er de mest verdifulle, lette å fordøye og en god proteinkilde som trengs for muskelmasse. Hvis du vil bygge mer muskler og trenger protein, spis det mer protein. I dette tilfellet, og i alle andre, spis egg om morgenen. Som en siste utvei kan det å spise egg være om kvelden.

Under dietten

Eggene er ekstremt egnet for dietter fordi de inneholder lite kalorier. I tillegg inneholder deres eggeplomme stoffet svovel, som hjelper til med å forbrenne fett og stimulerer stoffskiftet. Så legg gjerne til kokte egg i kostholdet ditt.

Anbefalt: