Hvorfor Gir Belgfrukter Flatulens?

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvorfor Gir Belgfrukter Flatulens?

Video: Hvorfor Gir Belgfrukter Flatulens?
Video: Why don't vegans eat eggs? | 6 EGG SUBSTITUTES 🌱🥚🍳 2024, September
Hvorfor Gir Belgfrukter Flatulens?
Hvorfor Gir Belgfrukter Flatulens?
Anonim

Unngår du belgfrukter, savner du mye. De inneholder et bredt utvalg av næringsstoffer. De er spesielt nyttige for de som har høyt kolesterolnivå og som er forbudt å konsumere animalsk fett.

Kjennetegn ved belgfrukter?

Belgfrukter er:

- bønner;

- linser;

- erter

- kikerter;

- soyabønner;

- peanøtter.

Belgfrukter
Belgfrukter

Fruktene av alle disse plantene modnes inn belgene. Etter høsting høstes frukten, tørkes i noen tilfeller, fjernes fra belgene og tørkes igjen. Belgfrukter er veldig sunne. De inneholder mye protein, løselig og uløselig fiber, samt antioksidanter, jern, kalium, magnesium, sink, selen og folsyre.

Den store fordelen med belgfrukter er at de inneholder lite fett og er helt kolesterolfrie. Imidlertid blir de alle absorbert av menneskekroppen på forskjellige måter.

Noen mennesker unngå belgfrukter av frykt for potensielle fordøyelsesproblemer. Tross alt er det kjent at noen ganger kan disse matvarene forårsake flatulens, spesielt hvis de konsumeres for mye på en gang.

Belgfrukter fordøyes lenge, altså du skal ikke spise mange av dem samtidig.

Du kan begynne å skrive belgfrukter i kostholdet ditt med 2-3 ss av produktet tilsatt til salat eller pynt flere ganger i uken. For å unngå fordøyelsesproblemer, belgfrukter skal fuktes i vann lenge før matlaging.

Hvorfor gir belgfrukter flatulens?

Flatulens
Flatulens

La oss snakke litt og ulempene med belgfrukter. Bønner, erter, bønner og andre lignende matvarer inneholder mye sukker eller oligosakkarider som menneskekroppen ikke kan behandle. Oligosakkarider er store, klumpete molekyler. Tynntarmen inneholder vanligvis enzymer som hjelper til med å metabolisere sukker som kommer inn i den før maten kommer inn i tykktarmen.

Ting er mye forskjellige med belgfrukter. Fordi belgfrukter ikke blir behandlet i mage og tynntarm, kommer de helt ufordøyd inn i tykktarmen, med alle næringsstoffene de inneholder. Og så venter sultne bakterier på dem, som endelig kan mates med sukker. Gass er et biprodukt av fordøyelsen av bakterier.

Til tross for noen problemer med fordøyelsen av belgfrukter fra kroppen, må de fortsatt konsumeres, i det minste i små mengder, for å gi kroppen de nødvendige næringsstoffene.

Anbefalt: