Romersk Kamille - Alle Fordelene Og Forskjellene Fra Det Vanlige

Video: Romersk Kamille - Alle Fordelene Og Forskjellene Fra Det Vanlige

Video: Romersk Kamille - Alle Fordelene Og Forskjellene Fra Det Vanlige
Video: Roman Chamomile - The Oil of Gentleness 2024, September
Romersk Kamille - Alle Fordelene Og Forskjellene Fra Det Vanlige
Romersk Kamille - Alle Fordelene Og Forskjellene Fra Det Vanlige
Anonim

Navnet til Romersk kamille kommer fra gresk - Chamaemelum nobile, og i oversettelse betyr "jord-eple". Den flerårige planten tilhører familien Compositae. Den er omtrent 25 cm høy, med store hvite blomster, fjærete blader, hårete stilk og en lett eplearoma.

I motsetning til vanlig kamille er romersk kamille mer foretrukket i land som England, Belgia og Frankrike. Kamille, kjent i våre land, har ingen hår og hår som den romerske. Den har en lett gulaktig fargetone. Begge har applikasjoner, og i flere hundre år har folkemedisin med kamille blitt brukt av mange mennesker.

Romersk kamilleolje har uendelige bruksområder, egnet for alle aldre og for alle symptomer. Den har høyt esterinnhold, og dette gjør den skånsom og skånsom mot huden. Det er ekstremt godt egnet for babyer - for tenner, kolikk og øreplager. Det anbefales også for små barn som lider av søvnløshet, hodepine, spenning, reduserer irritabilitet og hyperaktivitet.

Romersk kamille den kan brukes til å rense sinnet for angst og nervøsitet, og skape en atmosfære av ro og fred. Dens beroligende egenskaper fungerer bra for stress, depresjon og angst.

Tidligere brukte egypterne denne urten til å behandle feber. Det er et kraftig antiinflammatorisk middel i forhold til forskjellige inflammatoriske prosesser i kroppen i mage-tarmkanalen - gastritt, sår, hevelse, spasmer, hudinfeksjoner, inflammatoriske prosesser i slimhinnen, gynekologiske og nyrepatologier som blærebetennelse, menstruasjonssmerter, menopausale forstyrrelser, betennelse i luftveiene, nervesystemet, bevegelsesapparatet og andre systemer.

Romersk kamille
Romersk kamille

Foto: Bru-nO / Pixabay.com

Romersk kamilleolje brukes ved fremstilling av kosmetikk og parfymer, da det har en gunstig effekt på sensitiv hud. Fungerer bra mot kviser, utslett, forbrenning, allergiske tilstander. Høye nivåer av α-bisabilol hjelper til med å gjenopprette huden.

På grunn av dets antiallergiske egenskaper kan den brukes mot astma, høysnue og allergier av forskjellig opprinnelse.

Romersk kamille egner seg også for biestikk, muskelsmerter, nevralgi og feber.

Og for å være helt nyttig for deg, se fordelene med kamille te mot forkjølelse og kamille te for behandling av infeksjoner eller se fordelene med kamille te.

Anbefalt: