Den Mystiske Fenegreekplanten - Fordeler Og Bruksområder

Innholdsfortegnelse:

Video: Den Mystiske Fenegreekplanten - Fordeler Og Bruksområder

Video: Den Mystiske Fenegreekplanten - Fordeler Og Bruksområder
Video: Hurtigere tykkere hårvækst med Aloe Vera | Gendan skade (2018) 2024, September
Den Mystiske Fenegreekplanten - Fordeler Og Bruksområder
Den Mystiske Fenegreekplanten - Fordeler Og Bruksområder
Anonim

Populær som krydder og som alternativ medisin, fenegreek er en unik plante. I gamle manuskripter blir egenskapene beskrevet som mirakuløse og magiske. Det vil lindre deg magesmerter og lindre eksem.

Er fenegreek virkelig i stand til slike mirakler? Moderne medisin er enig med gamle healers mening, som nyere forskning kan forklare medisinske egenskaper av fenegreek gjennom sin kjemiske sammensetning, og også for å utvide bruken av bruken på forskjellige felt betydelig.

Bukkehornkløver er rik på antioksidanter og elementer som gir betennelsesdempende effekter. Inneholder: jern, fosfor, natrium, kobber, sink, selen, magnesium, kalium.

I tillegg inneholder den et alkaloid som kan hemme degenerasjonen av nerveceller - trigonellin. Mange av de viktigste komponentene er supplert med fytoøstrogener, som er helt nødvendige for å korrigere endokrine sykdommer hos kvinner.

Den kjemiske sammensetningen av fenegreek inneholder også nikotinsyre, essensielle og fete oljer, fytosteroler, tanniner, vitamin A, C og B1, B2, B9, lecithin og mange andre elementer. Men listen er ikke begrenset til dette - fenegreekfrø inneholder nesten alle aminosyrene som menneskekroppen trenger, inkludert lysin og L-tryptofan.

I gamle avhandlinger ble fenegreek kalt en kur mot førti sykdommer, la oss liste opp noen av dens nyttige egenskaper og sykdommer som den kurerer:

- har en positiv effekt på nervesystemets funksjon, forbedrer humør og følelsesmessig tilstand, bevarer hukommelse og oppmerksomhet;

- forbedrer tilstanden til det kardiovaskulære systemet;

- normaliserer fettmetabolismen;

- gir forebygging og beskyttelse mot leddsykdommer;

- forhindrer utvikling av diabetes mellitus;

- øker immuniteten;

Bukkehornkløverfrø
Bukkehornkløverfrø

- lindrer sykdommer i urinveisystemet, nyrene;

- behandler gastrointestinale sykdommer;

- styrker organers regenerative kapasitet;

- nøytraliserer giftstoffer, beskytter celler;

- mette cellene med oksygen og normalisere vannbalansen;

- har en antioksidant effekt og forbedrer hjertefunksjonen;

- renser fra giftstoffer, fjerner tungmetaller, stabiliserer celler;

- gjør utseendet attraktivt, og huden, neglene

og hår sunt;

- forhindrer utseendet av diabetes mellitus;

- Fenugreek kurerer forstoppelse, hemoroider og hevelse. Forbedrer stoffskiftet.

Bukkehornkløverfrø gir fisk eller grillet kjøttretter en delikat aroma og utsøkt smak. Bukkehornkløverpulver kan tilsettes yoghurt eller saus. Bukkehornkløverfrø (fordi de inneholder mye stivelse) brukes også som fortykningsmiddel i sauser og kjøttsupper. Friske blader kan tilsettes som krydret urter til salater med majones, marinader, sauser og kjøttpynt. De strimlede bladene tilsettes grønnsaksretter og bønneretter.

I folkemedisin - det er bevist at etter 1-2 kurs på fenegreek behandling, menneskekroppen kommer seg drastisk. Fenugreek medisiner brukes i løpet av 4-6 uker, med en pause på 2 uker.

Bruk av fenegreek i folkemedisin

Bukkehornkløver te
Bukkehornkløver te

4 ss. skjeer med hakket bukkehornkløverfrø, hell 0,6 liter kaldt vann, kok i flere timer på høy varme og sil umiddelbart. Ta varme 50 ml tre ganger daglig før måltider. Tilsett noen spiseskjeer honning i den ferdige buljongen, dette vil styrke aktiviteten.

Avkok av bukkehornkløver brukes mye i folkemedisin mot forkjølelse og lungesykdommer. For å gjøre dette, legg 2 ts frøene til denne planten i et glass vann på et vannbad i 15 minutter. Ta den resulterende buljongen med honning 3-4 ganger om dagen.

Ved luftveissykdommer anbefales det å ta et vandig avkok av bukkehornkløver med honning. Med tørr hoste er det bedre å ta et melkeavkok av frøene. Med ondt i halsen hjelper en sterk gurgelinfusjon mye.

Nå som du har møttes nyttige egenskaper av fenegreek, er enig i at det definitivt ikke vil være overflødig å bruke denne informasjonen. Og hvis magen din har gjort opprør mot den uvanlige lokale maten, må du ikke glemme at det er den gule fenegreekteen som raskt vil gjenopprette den til normal.

Anbefalt: