Kreftfremkallende Natriumnitritt

Video: Kreftfremkallende Natriumnitritt

Video: Kreftfremkallende Natriumnitritt
Video: Dangers of Pesticides, Food Additives Documentary Film 2024, September
Kreftfremkallende Natriumnitritt
Kreftfremkallende Natriumnitritt
Anonim

Natriumnitritt (E250) er en stabilisator som tilsettes mange kjøtt- og kjøttprodukter for å bremse veksten av bakterier og beskytte ferskt rødt kjøtt mot mørkning.

Når det varmebehandles, reagerer kjøtt som er forbehandlet med natriumnitrat med aminene som alltid er tilstede i det. Slik dannes kjemiske forbindelser - nitrosaminer.

Nitrosaminer er kjemiske forbindelser. De dannes ved omsetning av nitritter med sekundære aminer. Dannelsen deres krever visse forhold som høy surhet i miljøet (som i magen), høye temperaturer (som ved steking) og andre.

Pølser
Pølser

Nitrosaminer er eksepsjonelle kreftfremkallende forbindelser. Den største mengden av dem er i mat forbehandlet med natriumnitritt. Nitrosaminer er påvist kreftfremkallende kjemikalier.

På laboratorier praktiserer forskere til og med å injisere mus med nitrosaminer når de vil forårsake brystkreft eller en annen form for kreft, som de deretter kan studere.

Natriumnitrat - nitrat, tilsettes kjøttet for å bevare den rosa fargen på pølsene. Imidlertid kan natriumnitritt brukes i stedet. Den har en salt smak og er vanskelig å skille fra bordsalt.

Imidlertid kan bruken, i tillegg til den kreftfremkallende effekten, også føre til hyperaktivitet og andre skadelige reaksjoner. Det er forbudt i en rekke land, og i EU er bruken av dette strengt begrenset i næringsmiddelindustrien.

Pølser
Pølser

Til tross for begrensningene og forbudene mot tilsetning av natriumnitrit eller nitratsalt finnes i nesten alle pakkede produkter på markedet. Det handler om all salami, pølser, frankfurter, bacon.

Bortsett fra dem, er tilsetningsstoffet imidlertid også til stede i det ferske kjøttet som vises og er ofte ikke merket. Så vi kan kjøpe noe som ser friskt og friskt ut, som faktisk er i en misunnelsesverdig alder.

Det er bevist at daglig forbruk av bearbeidet kjøtt fører til en 6700% økning i risikoen for kreft i bukspyttkjertelen så vel som andre kreftformer.

Anbefalt: