Helsemessige Fordeler Av Einkorn

Video: Helsemessige Fordeler Av Einkorn

Video: Helsemessige Fordeler Av Einkorn
Video: Приготовление хлеба на закваске из эйнкорнов за четыре простых шага 2024, September
Helsemessige Fordeler Av Einkorn
Helsemessige Fordeler Av Einkorn
Anonim

Einkorn er en av de eldste matvarene i verden. Det er en hvetetype som har matet mange mennesker i århundrer. Det har blitt glemt på grunn av de dårlige høstene som ble gitt av den langsomme prosesseringsprosessen.

Einkorn vokser i våre land og hold tradisjonene til de gamle. Denne unike planten er upretensiøs å dyrke - den vokser like bra ved alle temperaturer. Dette er en ubestridelig fordel. I tillegg tåler den ikke gjødsling av jorda, og det er derfor den er fri for plantevernmidler og kjemikalier. Dette gjør det til en favorittmat for sunn mat.

Einkorn regnes som den mest nyttige hvetetypen fordi det er et naturlig produkt. Vi kan være sikre på at det ikke behandles med kjemikalier på grunn av dets intoleranse mot dem. Einkorn er en kraftig antioksidant og har helbredende egenskaper.

Store mengder nyttige fibre, enzymer, mineraler og vitaminer finnes i denne variasjonen av gammel hvete. I tillegg har det vist seg å inneholde en høyere prosentandel protein enn hvete.

Den er rik på magnesium, mangan, fosfor, sink, samt vitamin E. Den inneholder nesten dobbelt så mye vitamin A- og B-vitaminer, fett, fosfor og protein, og mengden gluten er minimal. Dette gjør det til et flott alternativ for mennesker som lider av glutenintoleranse.

Fordeler med Einkorn
Fordeler med Einkorn

Forskning viser at einkorn, som vokser i våre land, har en høyere prosentandel sink i sammensetningen, noe som gjør det enda sunnere. Det er egnet for mennesker i alle aldre, som det er ekstremt gunstige effekter på.

Einkorn er en mat som er ekstremt nyttig for aktive idrettsutøvere ettersom det gir styrke. På den annen side forbedrer det humøret og kurerer kronisk utmattelse og søvnproblemer. Dermed gir den verdifull og langvarig energi til kroppen.

Einkorn forsyner kroppen med sårt tiltrengt protein og fiber. Dens bruk anbefales for sykdommer og forkjølelse, beriberi eller mineral ubalanse, kardiovaskulære problemer, syk mage, for å forbedre tarmperistaltikk, kolitt, nevrose.

Einkornforbruket skiller seg ikke fra andre korn. Det kan tas spiret, kokt, laget av brød, søtsaker og sylteagurk, som en erstatning for ris og belgfrukter. Einkornmel er lett å bearbeide, har god smak og er litt søtere enn vanlig.

Hvis du liker å spise einkorn, sjekk ut oppskriftene våre.

Anbefalt: