I Hvilke Bakverk å Bruke Ammoniakk Brus

Innholdsfortegnelse:

Video: I Hvilke Bakverk å Bruke Ammoniakk Brus

Video: I Hvilke Bakverk å Bruke Ammoniakk Brus
Video: MITT UNIKE BAKVERK: GULROTSTANG! (funnet på selv) 2024, September
I Hvilke Bakverk å Bruke Ammoniakk Brus
I Hvilke Bakverk å Bruke Ammoniakk Brus
Anonim

Ved tilberedning av favorittbakverk bruker de fleste husmødre bakepulver som et hevemiddel, og til brød og bakervarer - gjær. Bakepulver er faktisk natron (natron) blandet med limontose, men hva er ammoniakkbrus og hvilke bakverk det brukes til.

Ammoniakkbrus brukes mye sjeldnere i dag enn tidligere, og erstattes nesten fullstendig med bakepulver. Det er også en type hevemiddel som brukes til å bake forskjellige pastadesserter. Ifølge noen er det skadelig eller ubehagelig på grunn av den spesifikke duften den har, men sannheten er at den raskt forsvinner.

Det er ingen spesifikk regel for hvilke bakverk som skal brukes ammoniakkbrus, men generelt gjelder det ikke større desserter som kaker, kaker og lignende, fordi det gjør aromaen for sterk.

Det brukes mindre kaker, kjeks, kringler og spesielt kaker, som gjør at den iboende lukten kan slettes under baking.

Her er noen eksempler på hvilke bakverk du kan bruke ammoniakkbrus.

Kringler med valmuefrø
Kringler med valmuefrø

Valmuefrø kringler

Nødvendige produkter: 3 egg til deigen og 1 til spredning av kringler, 3/4 ts melis, 1/2 ts yoghurt der 1 ts er oppløst. ammoniakk brus, 1/2 ts olje, 2 vaniljepulver, valmuefrø og mel etter behov for å kna en hardere deig

Fremstillingsmetode: Alle produktene blandes og blandes godt. Fra deigen som er oppnådd, blir ruller laget, melet og formet som kringler, deretter ordnet i en panne, spredt med pisket egg, drysset med valmuefrø og bakt i en moderat sterk ovn.

Pepperkaker

Nødvendige produkter: 5 ss honning, 1 ts melis, 1 ts malte valnøtter, 1 ts ammoniakkbrus, 1/2 ts natron, 5 knuste nelliker, 1 ts kanel og den nødvendige mengden mel.

Fremstillingsmetode: Alle produktene blandes, og melet tilsettes gradvis til en jevn og luftig deig oppnås. Fra den lages det små kuler som stekes i en smurt panne i forvarmet ovn på 200 grader. Pepperkaker blir bedre når de lukkes i en egnet beholder og blir liggende noen dager.

Mer deilige oppskrifter på bakverk: Kaker med ammoniakkbrus, Ammoniakkjeks, Kaker med tyrkisk glede, Rustikke kaker, Honningkaker.

Anbefalt: