5 Grunner Til å Prøve Tyrkisk Kaffe

Innholdsfortegnelse:

Video: 5 Grunner Til å Prøve Tyrkisk Kaffe

Video: 5 Grunner Til å Prøve Tyrkisk Kaffe
Video: ИЗ ШЕСТОЙ ДОКТОР СДЕЛАЛ КУКЛУ! Вся ПРАВДА про ПРЕДАТЕЛЬСТВО Шестой и Моно! Игра в реальной жизни! 2024, September
5 Grunner Til å Prøve Tyrkisk Kaffe
5 Grunner Til å Prøve Tyrkisk Kaffe
Anonim

Mange stoler på kaffe om morgenen for å vekke dem og gi dem energi om dagen. For de som elsker den sterke aromaen, er det tyrkisk kaffe. Tyrkisk kaffe tilberedes etter en unik metode som gir sin sterke aroma.

Hva er tyrkisk kaffe og hvordan tilberedes den?

tyrkisk kaffe
tyrkisk kaffe

Dette er en metode for å lage kaffe som kommer fra landene i Midt-Østen og Europa, inkludert Tyrkia, Iran og Hellas. Den lages ved å kombinere finmalte kaffebønner med vann (ofte sukker) og koke opp væsken. Tradisjonelt brygges tyrkisk kaffe i en kaffekanne, en spesiell kaffekanne. Deretter helles den i kopper, det malte kaffepulveret legger seg på bunnen, og den gjenværende væsken forbrukes. Å la kaffen være ufiltrert fører til en mye høyere konsentrasjon av koffein sammenlignet med andre metoder for å skaffe det ferdige produktet til drikking. tyrkisk kaffe kan serveres usøtet, men tilberedes vanligvis med moderate mengder sukker. Kardemomme krydder er det andre vanlige tilskuddet til tyrkisk kaffe. Fordi koffein er mye høyere i tyrkisk kaffe enn i andre kaffebryggingsmetoder, har det noen helsemessige fordeler.

5 grunner til å prøve tyrkisk kaffe

tyrkisk kaffe
tyrkisk kaffe

1. Kan forbedre atletikken. Koffein er et naturlig stimulerende middel som kan forbedre atletisk og mental motstandskraft. Denne kaffen gir en konsentrert dose koffein, som kan være til fordel for idrettsutøvere. Studier har vist at idrettsutøvere som drikker tyrkisk kaffe har vist høyere energinivå enn andre. Den inneholder polyfenoliske antioksidanter som er bra for helsen. Den inneholder også terpenoider, som reduserer betennelse og opprettholder hjertehelsen.

2. Kan beskytte mot mental forfall. Koffein beskytter hjernen mot nevrologiske tilstander som Alzheimers sykdom. Det reduserer også risikoen for hjerneslag, Parkinsons sykdom og demens.

3. Inneholder nyttige forbindelser. Siden det er ufiltrert, tyrkisk kaffe inneholder mer nyttige ingredienser enn filtrert. For eksempel klorogene syrer, som forbedrer kolesterol, blodsukkernivå og regulerer høyt blodtrykk.

4. Kan ha beskyttende effekter mot noen sykdommer. Regelmessig bruk av denne kaffen reduserer risikoen for diabetes og hjertesykdom. Det reduserer også risikoen for depresjon, leverkreft, livmorkreft og levercirrhose.

5. Å legge til kardemomme kan gi ekstra fordeler. I tillegg til å være et deilig krydder, inneholder kardemomme kraftige antioksidanter som reduserer betennelse og har en gunstig effekt ved kroniske sykdommer. Det har også antibakterielle og kreftdempende egenskaper.

Ulemper med tyrkisk kaffe

tyrkisk kaffe
tyrkisk kaffe

Regelmessig søtning med sukker kan ha noen negative helseeffekter. Sukkerdrikker øker risikoen for fedme, høye triglyseridnivåer og diabetes type 2. Høye koffeinnivåer kan føre til søvnforstyrrelser, angst og andre ubehagelige forhold.

Anbefalt: