Fordeler Med å Spise Mais

Innholdsfortegnelse:

Video: Fordeler Med å Spise Mais

Video: Fordeler Med å Spise Mais
Video: Теплый, уютный и очень удобный женский кардиган на пуговицах спицами! Расчет на любой размер! Часть1 2024, September
Fordeler Med å Spise Mais
Fordeler Med å Spise Mais
Anonim

Mais er en grønnsak som har vært på folks bord i århundrer. Det inneholder mye stivelse, fiber, mineraler og vitaminer, men det er ingen enighet om helsemessige fordeler ved å konsumere det.

Svært ofte kan mais øke blodsukkernivået i kroppen. For ikke å nevne at dette er et av de vanligste genetisk modifiserte produktene. Imidlertid er det mange flere fordeler og ulemper forbruk av maissom vi vil vurdere her.

Næringsrik mat

Forbruket av mais er tilfredsstillende Den trenger stort sett fiber, vitaminer og mineraler og holder deg mett lenger. Og mens høye nivåer av stivelse kan øke blodsukkeret ditt, fungerer fiberinnholdet som en balanser. Mangelen på gluten gjør det egnet for folk som unngår å konsumere det.

Økende energinivå

Hvis du trener ofte og intenst, bør mais være til stede i kostholdet ditt. De komplekse karbohydratene som er en del av det, absorberes sakte av kroppen og gir deg energi over lengre tid.

Reduserer risikoen for anemi

Mais er rik på vitamin B12, folsyre og jern - alle stoffer som kroppen trenger for å forhindre anemi. Når du forsyner kroppen din med en tilstrekkelig mengde av dem, forblir produksjonen av røde blodlegemer innenfor normale grenser.

Syn

fordelene med å spise mais
fordelene med å spise mais

Mais inneholder karotenoidene lutein og zeaxanthin, som spiller en viktig rolle for å forhindre aldersrelatert makuladegenerasjon, samt grå stær. Så å spise mais ofte kan bidra til å holde øynene sunne.

Fordøyelsesproblemer

På grunn av fiberinnholdet mais kan redusere risikoen fra utviklingen av hjertesykdom og noen kreftformer, spesielt de som er relatert til fordøyelseskanalen. En 18-årig studie av nesten 50000 mennesker som spiste popcorn to ganger i uken ble gjennomført. Resultatene viser at de har redusert risiko for å utvikle divertikulær sykdom (kronisk betennelse i tykktarmen). Studier pågår.

Under graviditet

Mais, som allerede nevnt, er rik på folsyre. Av denne grunn kan det være nyttig for både mor og barn. I tillegg inneholder den zeaxanthin og patogen syre, som reduserer risikoen for fødselsskader.

På grunn av det høye fiberinnholdet reduseres forstoppelse, noe som er et vanlig problem hos gravide kvinner.

Anbefalt: