Rå Gresskarjuice - Alle Fordelene

Innholdsfortegnelse:

Video: Rå Gresskarjuice - Alle Fordelene

Video: Rå Gresskarjuice - Alle Fordelene
Video: Сводные таблицы Excel с нуля до профи за полчаса + Дэшборды! | 1-ое Видео курса "Сводные Таблицы" 2024, September
Rå Gresskarjuice - Alle Fordelene
Rå Gresskarjuice - Alle Fordelene
Anonim

Det er en kjent og favorittmat av alle om høsten og vinteren gresskaretI tillegg til at de fleste er klar over de mange helsemessige fordelene. Den er ekstremt rik på næringsstoffer, men mye av dem går tapt under varmebehandling, og få mennesker kan spise rå gresskar.

Men det er en vei ut - du kan lett være lag rå gresskarjuice hjemme: i ren form eller med annen frukt og grønnsaker. Dermed vil alle verdifulle vitaminer og mineraler bli bevart fullt ut og forbruket ikke vil være så ubehagelig.

Hvilke nyttige ingredienser inneholder rå gresskarjuice

Gresskarjuice er rik på kalsium, fosfor, klor, magnesium, natrium, svovel, jern, sink, jod, kobber, mangan, fluor, kobolt. Men den mest unike komponenten er kalium, da det er en enorm sjeldenhet for grønnsaker og frukt.

Gresskar inneholder et ganske bredt utvalg av vitaminer: A, PP, C, E, gruppe B, betakaroten.

Saften av denne grønnsaken inneholder glyserider av stearinsyre, palmitinsyre, linolsyre, oljesyre.

En viss mengde kostfiber observeres også. Gresskarjuice inneholder mye pektin, som også tilhører kostfiber, bare løselig.

Gresskarjuice er ikke bare et sunt matprodukt, men også et utmerket terapeutisk og profylaktisk middel. Både offisiell medisin og folkemedisin anerkjenner bruken.

Rå gresskarjuice
Rå gresskarjuice

Alle fordelene med gresskarjuice

Gresskarjuice har febernedsettende, sårheling, antitoksiske, antimikrobielle, betennelsesdempende og antisklerotiske egenskaper. Det er en utmerket immunostimulerende, tonic tonic. Gresskarjuice har milde avføringsmidler, vanndrivende og koleretiske egenskaper. Det beroliger nervesystemet, lindrer søvnløshet. Det regnes også som et ormemiddel.

Drikker gresskarjuice anbefalt for forkjølelse, anemi, hjerte- og karsykdommer, mage, lever- og nyresykdom, prostata sykdom, ormer og parasitter, hudsykdommer, depresjon og søvnløshet, diabetes og overvekt fordi:

- Reduserer utskillelsen av magesaft;

- Lindrer syrer;

- Behandler skade på slimhinner;

- Forbedrer tarmmotiliteten;

- Fjerner overflødig vann, lindrer oppblåsthet;

- Fyller på manglende mineraler og vitaminer;

- Forbedrer metabolske prosesser;

- Forbedrer den generelle tilstanden til kronisk pyelonefritt;

- Løser opp steiner i nyrene og blæren, fjerner skadelige salter forsiktig;

- Styrker muskelvevet i hjertet;

- Forbedrer blodsammensetningen, øker hemoglobin i tilfelle anemi;

Fjerner overflødig kolesterol

- Fjerner stress;

- Eliminerer søvnløshet, forbedrer søvnen.

Pektinet inneholdt i rå gresskarjuice, er veldig nyttig for mennesker: forbedrer blodsirkulasjonen, tarmmotilitet, normaliserer metabolske prosesser, senker kolesterol i blodet, fjerner tungmetaller, plantevernmidler og til og med radionuklider. Pektin renser forsiktig og effektivt blod, vev og indre organer, samtidig som alle gunstige mikroorganismer er i live.

Spesielle fordeler med gresskarjuice for menn

- forbedrer styrken;

- lindrer betennelse i prostata;

- forbedrer funksjonen til prostatakjertelen;

- styrker menns generelle helse.

Spesielle fordeler med gresskarjuice for kvinner

Rå gresskarjuice - alle fordelene
Rå gresskarjuice - alle fordelene

- bekjemper tidlige rynker;

forbedrer tilstanden til problemområder på huden;

- forynger kroppen;

- øker hudturgor;

- forbedrer fargen på epidermis i ansiktet;

forbedrer tilstanden til negler og hår.

Gresskarjuice er nyttig for kvinner under graviditet: lindrer generell tretthet, lindrer kvalme, lindrer toksisose i de tidlige stadiene. Når det gjelder bruk av ammende, anbefales det å unngå eller bruke det veldig forsiktig.

Fordeler med gresskarjuice for barn

Selv om gresskar og gresskarjuice er fargerike, forårsaker de ingen allergiske reaksjoner. Det er derfor puré og gresskarjuice, blandet med gulrot eller eplejuice, kan gis til barn fra 5-6 måneder som komplementær mat.

Nyttige egenskaper av gresskarjuice la barn raskt komme seg fra forkjølelse, styrke barnets immunitet. Gresskarjuice antas å bidra til å forhindre rakitt.

Gresskarjuice blir introdusert i babymat etter 4 måneder, med noen få dråper, med obligatorisk nøye overvåking av barnets tilstand. Babyer får juice med vann i forholdet 1: 1. Hvis det ikke er tegn på allergi, urolig mage, er saften nyttig for denne babyen, og hans daglige norm økes gradvis til 60 ml, og fortsetter å fortynne saften med vann. Noen mødre anbefaler å koke saften i 1-2 minutter for lettere fordøyelse.

Rå gresskarjuice - alle fordelene
Rå gresskarjuice - alle fordelene

For barn i alderen 3-7 år, tilbered ferskpresset juice, uten å koke, 100 ml per dag. Ved fylte 14 år økes porsjonen til 200 ml. For barn over 14 år er det daglige volumet av fersk gresskarjuice justeres til 300 ml.

Voksne kan konsumere 2-3 glass rå gresskarjuice om dagen i ren form eller blandet med annen frukt- eller grønnsaksjuice, samt tilsatt honning.

Når det ikke anbefales å drikke rå gresskarjuice

Det er bedre ikke drikk gresskarjuice i tilfelle akutte gastrointestinale sykdommer, med lav surhetsgrad i magen, med en tendens til diaré. Dette skyldes det faktum at gresskar har en veldig sterk rensende effekt og kan forårsake irritasjon i mage-tarmkanalen og forverring av de ovennevnte sykdommene.

Gresskarjuice bør drikkes veldig nøye av personer med alvorlig diabetes og sår i tarmene og magen. Det samme gjelder de som lider av kolecystitt og hepatitt.

Når du drikker rå juice, kan en individuell intoleranseaksjon oppstå.

Anbefalt: