Fiken Mot Blodpropp

Video: Fiken Mot Blodpropp

Video: Fiken Mot Blodpropp
Video: AMAZING SHE HULK - EPISODE 23 - Season 1 2024, September
Fiken Mot Blodpropp
Fiken Mot Blodpropp
Anonim

Denne duftende og deilige frukten - fiken, spist rå, i syltetøy eller i deilige bakverk, er ekstremt nyttig. Fiken normaliserer hjerterytmen og anbefales ved behandling av blodpropp. De inneholder ganske mange kalorier og metter - i 100 g av dem er det 3 g fiber.

Og fiber, i tillegg til å hjelpe fordøyelsen, senker kolesterolet og reduserer risikoen for hjertesykdom. Frukten inneholder vitamin B, PP, C, betakaroten og mineralene natrium, kalium, kalsium, jern, magnesium og fosfor.

Når det gjelder kaliuminnhold - mineralet som regulerer blodtrykket og andre viktige funksjoner i kroppen, er fiken nest eneste nøtter. Når det gjelder jerninnhold, konkurrerer fiken selv med epler. Fra to store fiken kan du få kalsium fra et halvt glass melk.

Fiken er rik på vitamin A, organiske syrer og et enzym som kalles protease, som letter fordøyelsen av kjøtt. 100 g ferske fiken inneholder 25 kalorier og 100 g tørkede fiken inneholder 100 kalorier. Fiken har en avføringsfunksjon og har en forfriskende effekt.

Du kan ta seks vasket fiken og ha dem i varmt vann, men ikke varmt, i 8-12 timer til de er myke. Spis dem på tom mage om morgenen. Personer med anemi bør spise fiken, samt personer med lever- og miltsykdom.

Fig
Fig

Det er bra for barn å drikke juice eller spise fiken kuttet i små biter, de anbefales også til gravide. Hvis du er sliten eller nervøs av fysisk arbeid, er det også bra å konsumere. Fig hjelper også med betennelse i urinveiene.

Denne frukten kan brukes eksternt i tilfelle angina og betennelse i munnhulen (gingivitt, stomatitt, abscess, sår).

Avkok av 40-120 g fiken dynket i en liter vann er veldig nyttig ved kronisk bronkitt og laryngitt.

Anbefalt: