Urter Og Matvarer For å Forbedre Tarmens Helse

Innholdsfortegnelse:

Video: Urter Og Matvarer For å Forbedre Tarmens Helse

Video: Urter Og Matvarer For å Forbedre Tarmens Helse
Video: Helse hud og tarm 2024, September
Urter Og Matvarer For å Forbedre Tarmens Helse
Urter Og Matvarer For å Forbedre Tarmens Helse
Anonim

Magehelse er ekstremt viktig for kroppens generelle velvære. Vi overser det ofte ved å spise usunn mat og føre en stillesittende livsstil, og glemmer at tarmen kalles kroppens andre hjerne.

På et tidspunkt begynner det å dukke opp forferdelige problemer som sår, gastritt og andre. For å forhindre denne typen sykdom, kan du ta forebyggende tiltak i form av visse urter og matvarer som forbedrer tarmhelsen.

Her er de:

Urter for å forbedre tarmhelsen

Urter for å forbedre tarmhelsen
Urter for å forbedre tarmhelsen

Salvie - urten inneholder et rikt sett med nyttige stoffer som tar seg av lindrende problemer som gastritt, kolitt, kolikk, etc. Det har betennelsesdempende virkning og fremmer god magehelse.

Rosmarin - kan konsumeres som et krydder for å smake forskjellige retter eller i form av te. Studier viser at rosmarin virker beroligende på magen og bekjemper bakterier som forårsaker gastritt og sår.

Oregano - bekjemper tarmbakterier og mikrober som forårsaker ulike sykdommer.

Sitronmelisse - fremmer god fordøyelse og hjelper tarmhelse, eliminere oppblåsthet og gass. Sitronmelisse er et naturlig middel mot mageproblemer.

Basilikum - det kan brukes som et tillegg til salater, retter, sauser, smoothies. Beroliger tarmene og hjelper til med å eliminere oppblåsthet, kramper og gass.

Matvarer for å forbedre tarmhelsen

Matvarer for å forbedre tarmens helse
Matvarer for å forbedre tarmens helse

Honning - inneholder en bukett med nyttige elementer som hjelper til med nesten ethvert problem eller ubehag. Mage og tarm er ikke noe unntak. Honning stimulerer riktig fordøyelse og fremmer den gode tilstanden til hele tarmfloraen.

Høstost - den inneholder en kombinasjon av stoffer som favoriserer tilstanden til tarmfloraen. Takket være innholdet av glutamin og protein, støtter cottage cheese riktig funksjon av leveren og tarmene, letter prosessen med fordøyelsen og fremmer normale nivåer av surhet i kroppen.

Bananer - en av de mest nyttige fruktene for magen. Det tar vare på god fordøyelse, lettere assimilering av produkter i kroppen og stimulerer tarmenes funksjon. Rikelig med fiber og næringsstoffer.

Elderberry - Frukten inneholder en stor mengde stoffer som kalles polyfenoler, som fungerer som avgiftning. Takket være dem renser det magen og øker antall gunstige bakterier i tarmen, og ødelegger skadelige.

Fisk - den mest nyttige av dem for laks, tunfisk og makrell. Fisk er kjent for innholdet av gunstige omega-3 fettsyrer og vitamin D. Dette gjør dem til den største fienden av tarmbakterier.

Anbefalt: