Argan Olje

Innholdsfortegnelse:

Video: Argan Olje

Video: Argan Olje
Video: Аргановое масло для волос | Esfolio Conpure Argan Onginal Hair Oil 2024, September
Argan Olje
Argan Olje
Anonim

Arganolje er en spesiell olje som ekstraheres fra frøene til arganetreet, med opprinnelse i de sørvestlige delene av Marokko. Argan-treet (Argania spinosa) har vokst i Afrika i tusenvis av år, og arkeologiske bevis tyder på at folk har utvunnet oljen i århundrer. Argan trær utvikler vridde og vridde stammer og grener.

De har et dypt rotsystem som gjør at de kan tilpasse seg godt til de tøffe forholdene i ørkenen. Når treet er godt plassert, kan det leve i hundrevis av år. Den bærer små blomster i april, som blir etterfulgt av frukt som ligner på kalk.

For å trekke ut arganolje er det nødvendig å fjerne det ytre laget fra den kjøttfulle delen av det harde frøet, som må brytes for å nå frøene inni. Kjøttet lukter ikke pent i det hele tatt, og det er ikke veldig velsmakende. Det brukes vanligvis til dyrefôr.

Tradisjonelt produserer kvinner arganolje, som først steker frøene, avgir en deilig og rik aroma, og deretter maler dem for hånd for å få arganolje. Den resulterende blandingen presses for å oppnå så mye olje som mulig.

Argan oljesammensetning

Arganøtter
Arganøtter

Argan olje inneholder mye vitamin E og mettede fettsyrer. De utrolige egenskapene forklares med den eksepsjonelle kjemiske sammensetningen. Fettsyrene i arganolje er linolsyre, palmitinsyre, oljesyre og linolsyre. Den inneholder også steroler, stigmasterol, squalen, polyfenoler og triterpenalkoholer.

Argan olje er rik på vitamin A. Den inneholder stoffer som soppdrepende midler og antibiotika, som bidrar til å forbedre fordøyelsen, blodsirkulasjonen og øke kroppens forsvar.

Valg og lagring av arganolje

Når du kjøper Argan olje du må være sikker på at du kjøper et originalt produkt fordi det er mange produkter som bærer etiketten arganolje, men det er de faktisk ikke. De nytter ikke.

Bruk for å få optimale resultater Argan olje i sin rene og naturlige form. Dessverre er arganolje for kosmetiske formål dyrt, et faktum som skyldes begrensede mengder. Prisen varierer mellom BGN 20 og 30 for 50 ml. Oljen skal oppbevares i kjøleskapet.

Arganolje i matlaging

Argan olje
Argan olje

Arganolje har en lett og veldig behagelig smak av valnøtt. Det er en del av det tradisjonelle marokkanske kjøkkenet. Berberkvinner bruker det i tradisjonelle retter som couscous og forskjellige typer bakverk.

Egenskapene til arganolje i kosmetikk og matlaging er velkjente i den vestlige verden, men få mennesker vet at oljen ekstrahert fra frøene er en nøkkelkomponent i et sunt kosthold.

For å få maksimal effekt, bør arganolje konsumeres rå, fordi matlaging reduserer de nyttige egenskapene. På grunn av de høye kostnadene brukes arganolje hovedsakelig til dressing av salater eller smelting av brød.

Arganolje i kosmetikk

Argan olje er mye brukt i kosmetikk. Svært ofte brukt for å hydrere huden, antas det å bremse aldringsprosessen, forhindre rynker, strekkmerker og andre hudfeil.

For hydrering Argan olje kan brukes over hele kroppen, inkludert området rundt øynene. En liten mengde arganolje er nok til å dekke store områder og blir ikke fettete.

Det regnes som det Argan olje gjør rynker mindre merkbare. På grunn av sine naturlige helbredende egenskaper brukes arganolje til å behandle forskjellige hudsykdommer som eksem og psoriasis. Arganolje kan brukes som massasjeolje for å redusere betennelse og smerter forårsaket av muskel- og leddplager. Blandet med sitronsaft brukes arganolje til å styrke neglebånd og sprø negler.

Arganolje absorberes umiddelbart av håret, trenger gjennom røttene og gir skadet og tørt hår elastisitet. Takket være den raske absorpsjonen trenger arganolje gjennom røttene og gjenoppretter hårets naturlige glans.

Nærende hår
Nærende hår

Arganolje hydrerer håret naturlig og nærer det med vitamin E, som hjelper deg med å gjenopprette og fornye håret. Saponinene i arganolje holder huden myk og glatt, og steroler beskytter mot eksem og betennelse. Sår, brannsår og riper forsvinner raskt etter smøring med Argan olje.

En av de beste måtene å bruke arganolje mot rynker er å bruke den på et rent ansikt natten før sengetid. For å gjøre dette, legg litt olje på håndflaten, gni og påfør ansiktet, nakken og dekolletéen med milde masserende bevegelser.

Påfør en liten mengde arganolje på rent hår. For dypere næring smøres hodebunnen og håret på langs. Hodet er pakket inn i en plastlue, la den stå i omtrent 20 minutter, hvorpå håret vaskes.

Fordeler med arganolje

Forbruk av arganolje har en rekke helsemessige fordeler. Det stabiliserer kolesterolnivået, bekjemper fedme, nøytraliserer virkningen av frie radikaler, stimulerer cellemetabolismen, støtter leverfunksjonen, inneholder antikreftstoffet scotenol.

Arganolje stimulerer hjernens funksjon og øker sædkonsentrasjonen. Når det gjelder de kosmetiske fordelene, hjelper arganolje til å gi håret volum og vitalitet; for å glatte rynker og gi næring til tørr hud.

Motvirker aldring og tørking av huden, forbedrer opptaket av næringsstoffer i celler.

Anbefalt: