Forbudte Og Tillatte Matvarer På Hashimoto

Innholdsfortegnelse:

Video: Forbudte Og Tillatte Matvarer På Hashimoto

Video: Forbudte Og Tillatte Matvarer På Hashimoto
Video: Как устранить хроническую усталость у вас 2024, September
Forbudte Og Tillatte Matvarer På Hashimoto
Forbudte Og Tillatte Matvarer På Hashimoto
Anonim

I dag er autoimmune sykdommer et sjokkerende antall. Det som forener dem er at de er uhelbredelige og utvikler seg over tid, og forårsaker varierende grad av skade på kroppen.

En av disse sykdommene er Hashimoto. Denne sykdommen er endokrinologisk, påvirker skjoldbruskkjertelen. I ham, som i alle andre autoimmune sykdommer, angriper immunforsvaret sine egne celler og forårsaker varierende grad av skade. Hashimoto finnes når immunforsvaret har skadet skjoldbruskkjertelen, som regulerer metabolske prosesser, vekst, kroppstemperatur, menstruasjon hos kvinner, kroppsvekt og andre.

Hypotyreose og Hashimoto

Hashimotos pasienter utvikler ofte hypotyreose, men slik utvikling er ikke helt nødvendig. De to begrepene er ikke synonyme med den samme sykdommen. Hashimoto er en sykdom, og hypothyroidisme er en tilstand som skyldes denne sykdommen. Hashimoto oppstår når skjoldbruskkjertelen blir angrepet av hvite blodlegemer, og hypotyreose er tilstede når skjoldbruskkjertelen ikke er i stand til å produsere hormonene den skal produsere i tilstrekkelige mengder.

Kosthold foreskrevet av den behandlende legen er så viktig at de kan lindre symptomene på sykdommen og omvendt - dårlig ernæring forverrer klagene. Hvilke matvarer som bør unngås med Hashimoto?

Mat å unngå med Hashimoto

På første plass i Hashimoto bør de unngås glutenfri mat. Glutenintoleranse er karakteristisk for de som lider av sykdommen. Det antydes at sykdommen i seg selv kan skyldes denne intoleransen.

Hvis sykdommen ikke reagerer på medisiner, er det obligatorisk å starte et glutenfritt kosthold. Brød, kjeks, bygg, rug er mat som bør fjernes fra menyen.

forbudt mat i hashimoto
forbudt mat i hashimoto

Ubehandlede grønnsaker som kål, brokkoli og blomkål, som inneholder stoffer som forstyrrer produksjonen av hormoner i kjertelen, bør også elimineres.

Soya er den neste maten som ikke anbefales til Hashimoto. I soyabønner forblir skadelige stoffer selv etter varmebehandling, så det må fjernes fullstendig fra dietten.

Mat som passer til Hashimoto

Sink og selen er elementene som tar seg av hormonbalansen, og derfor er alle matvarer som inneholder dem i større mengder et godt alternativ i kostholdet.

Dette er probiotika, gjæret mat, solsikker, sopp, gresskar, spinat, egg. Og morgenkaffe kan erstattes med kikerter, noe som også anbefales.

Anbefalt: