Blomkål Jager Sesongbetingede Sykdommer

Video: Blomkål Jager Sesongbetingede Sykdommer

Video: Blomkål Jager Sesongbetingede Sykdommer
Video: Huge Open Wound on a Young Man's Face | Monsters Inside Me 2024, September
Blomkål Jager Sesongbetingede Sykdommer
Blomkål Jager Sesongbetingede Sykdommer
Anonim

Det er ikke tilfeldig at blomkål blir kalt "nordlig sitron" - vitamin C, som finnes i den mer enn i sitroner og appelsiner. Ja, blomkål har vært nyttig siden eldgamle tider, da de gamle grekerne og romerne serverte den til kokehøytider, med forskjellige krydder. De gamle egypterne serverte det som en utsøkt delikatesse på slutten av lunsjmåltidet.

I en halv kopp Blomkål i rå tilstand inneholder den 1,3 gram fiber, og i en halv kopp kokt blomkål - 1,7 gram fiber.

Sammenlignet med hvitkål har blomkål en rekke fordeler, men likevel er bruken i vårt land ikke så utbredt som i vesteuropeiske land. Den kjemiske sammensetningen av blomkål er på ingen måte ensartet - ca 90% vann, 2,2% protein, 3,2% karbohydrater, 0,8% mineralsalter.

Blomkål med gurkemeie
Blomkål med gurkemeie

Blomkål er ekstremt vitamin - provitamin A, B-vitaminer, nikotinsyre, et gjennomsnitt på 70% vitamin C, vitamin K, folsyre og andre. Denne grønnsaken er rik på mineraler - natrium, kalium, kalsium, magnesium, jern, kobber, fosfor, svovel, klor.

Den inneholder også pektin, eplesyre og sitronsyre. For å få mest mulig ut av ovennevnte kvaliteter, er det best å forberede den ved å dampe den eller i en liten mengde vann.

Typer kål
Typer kål

Tilstedeværelsen av så mange næringsstoffer i blomkål gjør det gunstig for leveren, da det hjelper til mer effektiv behandling av giftstoffer. Det hjelper også med å bekjempe kreftceller.

Helbredende folkemedisin viser at blomkål beskytter mot prostatakreft, og tilsetning av gurkemeiekrydder til blomkål hjelper mannlig styrke.

I løpet av hver sesong opplever de fleste forskjellige sesongmessige endringer. Her kan blomkål hjelpe deg igjen. Takket være de nyttige ingrediensene kan du gjenopprette den viktige balansen. Å legge den til din ukemeny vil hjelpe deg å bekjempe sesongmessige sykdommer.

Imidlertid bør det legges til at blomkål ikke er bra for alle. Folk som har problemer med skjoldbruskkjertelen, bør unngå det.

Anbefalt: