Gassdannende Matvarer

Video: Gassdannende Matvarer

Video: Gassdannende Matvarer
Video: Kreftbehandling eller den nye appelsinen? 2024, September
Gassdannende Matvarer
Gassdannende Matvarer
Anonim

For å unngå den delikate situasjonen der magen svulmer og du lider av gass i den mens du er på jobb eller på et viktig møte, må du være oppmerksom på hvilke produkter som forårsaker flatulens.

For det første er belgfrukter - bønner, erter, til og med linser. De danner gasser på grunn av det høye innholdet av komplekse karbohydrater. Selv den sunneste magen har vanskelig for å takle disse matvarene, som er veldig nyttige for kroppen.

Brokkoli, blomkål og kål er også gassdannende produkter. De er veldig nyttige for mennesker fordi de inneholder vitaminer og mineraler, men forårsaker gass.

Kullsyreholdig vann og kullsyreholdige drikker, spesielt søtede, samt druesaft, forårsaker oppblåsthet. Symptomene er mer uttalt hvis du drikker av flasken, da du svelger en ekstra dose luft.

Gassdannende matvarer
Gassdannende matvarer

Tørkede fikener, ferske epler, pærer og fersken er også bra for mage og tarm. Dette skyldes sukkeret de inneholder. Derfor er det godt å konsumere dem ikke som en dessert, men før hovedretten.

Løk og kålrot danner også gasser hvis de ikke er kokt. Ulike typer hermetikk, røkt kjøtt og krydret mat påvirker magen på samme måte. Gasser danner for fettete og for krydret sauser.

Kombinasjonen av visse produkter kan også forårsake gass. Hvis du spiser fett kjøtt, så frukt eller noe søtt, øker mengden gass i mage og tarm. Derfor anbefales det etter fett kjøtt en dessert med lite søte frukter og meieriprodukter.

Ikke drikk kullsyreholdige sukkerholdige drikker mens du spiser. Dette fører til at det samler seg mye gass i magen, noe som fører til ubehagelige opplevelser.

Hvis du har en predisposisjon for flatulens, kan du prøve å unngå produkter som vannmelon, rosiner, bananer og erstatte dem med andre nyttige og smakfulle produkter som ikke danner flatulens.

Anbefalt: