Reker - Nyttige Eller Skadelige?

Video: Reker - Nyttige Eller Skadelige?

Video: Reker - Nyttige Eller Skadelige?
Video: MAN CHITERMAN 3 ● CS:GO 2024, September
Reker - Nyttige Eller Skadelige?
Reker - Nyttige Eller Skadelige?
Anonim

Reker er marine innbyggere og er de minste representantene for krepsdyr. Lengden min er opptil 30 centimeter, men den vanligste rekene i butikkene er bare 7-8 centimeter. Størrelsen på rekene bestemmer prisen.

For å sikre at rekene er spiselige, må du være oppmerksom på om skallet er fuktig, ikke har en gulaktig farge, ikke har svarte flekker på bena og hodet ikke er mørkt i fargen. Hvis de er gule i fargen, så har de blitt behandlet med kjemikalier, og hvis de har hvite striper på seg, er det et tegn på at de har blitt dypfrossen.

De siste årene har etterspørselen etter reker økt mange ganger. Dette fører til feil oppdrett av reker for raskt å dyrke en stor mengde reker. Dessverre har reker i dette tilfellet forskjellige sykdommer, blir behandlet med antibiotika og er farlige for helsen vår.

Når du velger reker, er det godt å vite at villreker inneholder proteiner som er bra for kroppen vår.

Reker dyrket på kunstige gårder kan forårsake alvorlig skade på kroppen vår. For eksempel kan vi utvikle forskjellige allergier, nevrologiske sykdommer, utvikle infeksjoner i kroppen og mange andre helseproblemer.

Svært ofte er sluttbrukeren ikke i stand til å få informasjon om opprinnelsen til rekene han bruker. På restauranter kan du for eksempel ikke finne ut hva reken kommer fra, om de er smittet, hva de blir behandlet og hva som vil bli konsekvensene for kroppen din.

reke
reke

Reker som importeres fra forskjellige land behandles med forbudte kjemikalier, og dette kan føre til alvorlige konsekvenser for kroppen vår. En av de mest brukte kjemikaliene er organofosfat. Dette kjemikaliet forårsaker hodepine, hukommelsesproblemer, er giftig for gravide, kan skade babyen og til og med føre til at han dør. Et annet vanlig brukt kjemikalie for behandling av reker på kunstige gårder er et soppdrepende middel kalt malakittgrønt. Hos mus har det vist seg å forårsake svulster. Rotenon er et annet kjemikalie som brukes til reker. Det forårsaker luftveisproblemer og en risiko for Parkinsons. Andre kjemikalier er organiske tinnforbindelser. De forårsaker problemer i hormonsystemet og er overvektige.

For å bevare rekene og ha et godt kommersielt utseende, blir de også behandlet med konserveringsmidler. De forårsaker brystkreft og skader sæd hos menn.

Rekefarm og kunstig avl av store mengder reker er ekstremt skadelig for fisk. Mer enn 1 kilo fisk er nødvendig for å produsere en halv kilo reker og mate dem. Dette faktum fører til en nedgang i fiskebestandene.

Reker som ikke kommer fra kunstige gårder, er veldig nyttige for kroppen vår. De er rike på protein, aminosyrer, glutaminsyre, lysin, lecithin og 14 fettsyrer.

Reker inneholder omega-3, som er veldig viktige for hjertet og beskytter mot hjerte- og karsykdommer. En annen syre som finnes i reker er eikosapentaensyre. Det er veldig viktig for nervesystemet og hjernen vår.

reke
reke

Docosahexaensyre er også ekstremt gunstig for den menneskelige hjerne. Det er også en del av rekene. De tre listede syrene hjelper til med depresjon, forbedrer hukommelsen og øker konsentrasjonen vår. Docosahexaensyre er en av de viktigste ingrediensene i morsmelk. Det er ansvarlig for den mentale utviklingen av babyer. Dette beviser sine nyttige egenskaper for kroppen vår.

I tillegg til fettsyrer inneholder reker også mange vitaminer. Reker er rike på vitamin C, vitamin A, B-vitaminer (B1, B2, B3, B9 og 12). Reker inneholder også kalsium, natrium, kalium, jern, magnesium, sink, kobber, fosfor, selen, jod og mange andre sporstoffer. Jod er ekstremt viktig for at skjoldbruskkjertelen fungerer korrekt.

Andre fordeler for kroppen med regelmessig inntak av reker er at stoffene i dem beskytter mot kreft og er veldig nyttige for immunforsvaret vårt. Reker hjelper også kroppens normale metabolisme og er bra for det endokrine systemet.

Sist men ikke minst er fordelene med kvinnelig skjønnhet. Reker inneholder mange vitaminer og mineraler, som er viktige for hud, hår, negler og tenner. Takket være sammensetningen av reker kan vi se unge og vakre ut lenger.

Anbefalt: