Populære Krydder I Asiatisk Mat

Innholdsfortegnelse:

Video: Populære Krydder I Asiatisk Mat

Video: Populære Krydder I Asiatisk Mat
Video: 7 Essential Spices For Chinese Cooking 2024, September
Populære Krydder I Asiatisk Mat
Populære Krydder I Asiatisk Mat
Anonim

Akkurat som balkansk mat er preget av krydder som salte, mynte, fenegreek osv., Så har asiatisk mat sin egen kryddersom gir den en unik smak. De er mange og varierte, og det er ingen måte å liste dem alle, men heldigvis, hvis du kommer over en bestemt asiatisk oppskrift, er det nesten sikkert at du vil kunne få ønsket asiatisk krydder i vårt land.

Kanskje ikke i alle butikker, men hvis du er litt mer utholdende, vil du sannsynligvis finne til og med den populære kinesiske blandingen av 5 krydder, som vi vil nevne om noen få dager i disse linjene, der vi vil avsløre hvilke som er de mest populære krydderne i asiatisk mat.

1. Ingefær

Populære krydder i asiatisk mat
Populære krydder i asiatisk mat

Ingefærrot brukes i en rekke asiatiske oppskrifter og er like populær som sellerirot eller pastinrot. Den finnes nesten overalt i butikkene våre, og hvis den ved et uhell blir "fanget" av mangelen, kan du også få tørket ingefær.

2. Riseddik

Uten den ville ikke sushi vært en ekte sushi, selv om noen av de bulgarske mesterkokkene forklarer deg at du kan erstatte den med vanlig eplecidereddik. Nei, riseddik smaker ganske annerledes og er en integrert del av alle sushioppskrifter.

3. Sitrongress

Populære krydder i asiatisk mat
Populære krydder i asiatisk mat

Det selges vanligvis tørt, men husk at det ikke er vanskelig å vokse hjemme. Det er knapt en husstand i Vietnam, Kambodsja, Sri Lanka og Karibien som ikke har sitrongress. Det er spesielt godt egnet for fisk og sjømat, og de ovennevnte landene har en overflod av dem.

4. Wasabi

Dette er et typisk japansk produkt, som er en type pepperrot - japansk pepperrot. Som riseddik kan du ikke servere sushi uten den tradisjonelle wasabisausen. Hvis du synes det er for varmt for din smak (husk at, i motsetning til paprika, blir det veldig raskt varmt), kan du blande det med soyasaus.

5. Kinesisk bland 5 krydder

Kinesisk bland 5 krydder
Kinesisk bland 5 krydder

Akkurat som vårt fargerike salt kan inneholde forskjellige ingredienser, så har den kinesiske blandingen variasjoner, men den klassiske er en blanding av anis, nellik, Sichuan pepper, kanel og fennikel (fennikelfrø). Noen av dem kan erstattes med ingefær, lakris eller muskat. Det avhenger av hvilken del av Kina du er i. Hvis du fortsatt trenger å få en kinesisk blanding av 5 krydder herfra, er det nesten sikkert at du kommer over det første alternativet.

Anbefalt: