Asafetida - Det Hemmelige Gullet Fra Det Indiske Kjøkkenet

Video: Asafetida - Det Hemmelige Gullet Fra Det Indiske Kjøkkenet

Video: Asafetida - Det Hemmelige Gullet Fra Det Indiske Kjøkkenet
Video: Indian Cuisine Elimination Challenge | MasterChef New Zealand | MasterChef World 2024, September
Asafetida - Det Hemmelige Gullet Fra Det Indiske Kjøkkenet
Asafetida - Det Hemmelige Gullet Fra Det Indiske Kjøkkenet
Anonim

Asafetida er egentlig en treharpiks. Den mest populære bruken er som krydder. Det brukes vanligvis i indisk mat. Et annet aspekt der asafetida brukes er behandlingssystemet for østlige ayurveda. Der er det også kjent som "assant", "food of the gods", "duftende harpiks" og andre.

For å gjøre det til et krydret krydder, blir harpiksen fra roten til Ferula asafetida-planten malt til et pulver. På grunn av sin skarpe smak tilbys den ofte i kombinasjon med hvetemel.

Den aromatiske substansen i asafetida gir krydderet en sterk og karakteristisk aroma. Dermed skyldes den spesifikke lukten av asafetida svovelforbindelsene som finnes i den. De brytes ned under tilberedningen og gjør det til et naturlig plantevernmiddel. Dens smak er stort sett nær den som løk og hvitløk. Dette gjør det til et flott alternativ for mennesker med følsomme mager.

Asafetida er lagt til nesten alle tradisjonelle magre indiske retter. Det brukes oftest til krydder av salater, grønnsaksretter, ris, paier, pasta og mer. Den har en konserverende effekt, og det er derfor den også brukes til å krydre sylteagurk.

Asafetida harpiks
Asafetida harpiks

Asafetida er mest populær i vegetariske retter. Det har en balanserende effekt på smaken av søte, sure og krydret ingredienser i retten.

De helbredende egenskapene til favorittindisk krydder er ikke å overse. Indianerne tror at de skylder henne god helse og lang levetid. Det lindrer magesmerter og oppblåsthet. Det har slimløsende og avføringseffekter.

En klype krydder gjør det lettere å bryte ned noen tallerken. Fjerner giftstoffer, renser tykktarmen og lindrer smerte. Øresmerter behandles ved å pakke et lite stykke Asafetida i bomull og plassere det i øret. Dampene lindrer smerte.

Asafetida brukes mot depresjon, hodepine, sløvhet, menstruasjonssmerter og candida. Det er også data om dens gunstige effekter ved bronkitt, astma og nervesykdommer.

Krydderet fremmer produksjonen av kjønnshormoner, og det antas derfor at det har en gunstig effekt i behandlingen av impotens.

Det er veldig vanskelig å finne krydderet i landet vårt. Hvis du fremdeles lykkes, vil det være harpiks, "dråper", malt til et pulver alene eller i kombinasjon med andre krydder.

Anbefalt: