Vill Jordbær - En Deilig Frukt Og En Verdifull Urt

Video: Vill Jordbær - En Deilig Frukt Og En Verdifull Urt

Video: Vill Jordbær - En Deilig Frukt Og En Verdifull Urt
Video: Why Japanese Melons Are So Expensive | So Expensive 2024, September
Vill Jordbær - En Deilig Frukt Og En Verdifull Urt
Vill Jordbær - En Deilig Frukt Og En Verdifull Urt
Anonim

Wild strawberry er en unik frukt som er ekstremt vitaminrik, med en bevist sunn ladning. Dens friske frukter, samt te fra bladene, er en magisk kur mot alle slags lever-, fordøyelses- og hjerte- og karsykdommer.

Jordbærfrukter er de første som dukker opp om våren. De høstes i juni. De finnes i enger, busker og skoger over hele landet. Noen steder vokser de til og med over 1000 moh. I tillegg til smak, har planten helsemessige fordeler.

En bolle med jordbær inneholder mer enn 20% av den nødvendige daglige dosen av folsyre (vannløselig vitamin B12). Denne forbindelsen har vist seg å redusere noen fødselsskader.

Deilige frukter inneholder ikke kalorier, fett, natrium og kolesterol. Ti mellomstore jordbær inneholder bare 60 kalorier, men gir samtidig kroppen en daglig dose vitamin C.

Studier av jordbærets egenskaper viser at forbruket kan brukes som kreftforebygging, nettopp på grunn av deres høye innhold av vitamin C. I tillegg reduserer disse deilige fruktene risikoen for sykdommer i tarmsystemet.

Vill jordbær te
Vill jordbær te

I tillegg til direkte forbruk brukes også ville jordbærfrukter til medisinske formål. Dette gjøres på flere måter: i form av te, fersk juice og helbredende masker.

I tillegg til fruktene har bladene til det ville jordbæret også helbredende egenskaper. De er ekstremt rike på tanniner og C-vitamin, akkurat som frukt.

For medisinske formål høstes bladene i perioden mai-august fremdeles grønne. Når de er tørket, blir de lysegrønne, luktfrie og litt bitre i smaken.

En infusjon tilberedes fra bladene til det ville jordbæret for å hjelpe med diaré og mageforstyrrelser. Dette gjøres ved å ta 2 ss. tørkede blader helles med 500 ml kokende vann og får stå i ca. 15 minutter.

Drikk 2-3 kopper avkok et døgn før måltider for forebygging og behandling. Bladene brukes også til å behandle hypertensjon, gikt, nyrestein, gastrointestinale smerter, leverinfeksjoner.

Anbefalt: