Fargen På Maten Påvirker Helsen

Video: Fargen På Maten Påvirker Helsen

Video: Fargen På Maten Påvirker Helsen
Video: Агрогороскоп с 11 по 13 октября 2021 года ПЛЮС 2024, September
Fargen På Maten Påvirker Helsen
Fargen På Maten Påvirker Helsen
Anonim

Det viser seg at humøret og helsen vår ikke bare påvirkes av fargen på møbler og vegger, men til og med fargen på de tilberedte rettene. Og fargespekteret deres kan gjøre underverker.

Riktig utvalgte fargenyanser av mat, belysning og atmosfære har vist seg å forbedre appetitten og fordøyelsesprosessene.

Forskere fra Polen gjennomførte et eksperiment. Mat som er felles for det menneskelige øye, ble endret med belysning i farger som ikke eksisterte i naturen.

Ertene lignet for eksempel veldig stor rød kaviar, kjøttet ble grått, melken ble lilla og eggene ble knallrøde.

Sultne mennesker måtte spise den rare maten, og nesten ingen rørte ved maten, og de som fortsatt var redde for å prøve den, følte seg syke.

Forskere har konkludert med at for å forbedre appetitten og fordøyelsen, må karene der maten serveres være røde, oransje eller gule.

Gulrotsalat
Gulrotsalat

Folk som vil gå ned i vekt bør spise i blå, svarte og mørkerøde retter og spise i lite lys. Fargen på maten er av stor betydning.

For eksempel løfter rød mat humør og vitalitet. Dette er tomater, kirsebær, rødvin, paprika, vannmelon og kjøtt. De hjelper til med å bekjempe depresjon.

Den oransje fargen der gresskar, gulrøtter, appelsiner, mango og aprikoser farges, forbedrer fordøyelsen og absorpsjonen av næringsstoffer.

De fleste oransje matvarer inneholder betakaroten, noe som forbedrer immunforsvaret. Gul mat, så vel som appelsin, inneholder en stor mengde vitamin C. Honning, ost, melon, eggeplomme og all frukt og grønnsaker i gule nyanser forbedrer stemningen.

Aubergine og bjørnebær, i tillegg til druer, hjelper deg med å takle oppblåst mage og magesmerter, forbedrer synet og immuniteten. Svisker og blåbær hjelper til med å bekjempe stress.

Grønne frukter og grønnsaker inneholder de mest nyttige stoffene - vitamin B, A, C, K, E, kalium og folat, lutein. Grønn mat hjelper deg med å bli kvitt negative følelser, normalisere blodtrykket, forbedre synet.

Hvit mat er ikke egnet for folk som vil gå ned i vekt. Kokt ris, poteter, melk, spaghetti, kokosnøtt er rik på karbohydrater. Men hvitløk og løk bekjemper en rekke bakterier og normaliserer høyt blodtrykk.

Anbefalt: