Hva Er Alderen Kaffe?

Innholdsfortegnelse:

Video: Hva Er Alderen Kaffe?

Video: Hva Er Alderen Kaffe?
Video: как поднять тромбоциты в крови питанием и вылечить тромбоцитопению в домашних условиях? 2024, September
Hva Er Alderen Kaffe?
Hva Er Alderen Kaffe?
Anonim

Aldring forbedrer smaken av kaffebønner, men eldre mennesker er ikke alltid bedre. De siste årene har det vært en trend mot aldrende kaffe, som kan sammenlignes med oppgaven: Modnet vin er flott. Aldret whisky er bedre!

Selv om det høres bra ut, er det ikke nødvendigvis sant at alle typer kaffe vil være gode bare fordi de er eldre. Modning av kaffe det er imidlertid ikke helt nytt.

Her er litt av historien om alderen kaffe, forventninger og sannheter.

Da kaffen først kom til Europa rundt 1500, ble den eldre. På den tiden kom kaffeforsyninger til Europa fra havnen i Moka i dagens Jemen. Å importere kaffe til Europa krevde en lang seilas, så det var naturlig nok tid til å bli gammel. Vær og salt sjøluft har endret kaffen betydelig.

Europeerne foretrakk det fremfor smaken av fersk kaffe. Da Suez-kanalen ble åpnet i 1869, avviste europeerne i stor grad fersk kaffe, som allerede var tilgjengelig for dem, til fordel for den gamle.

Grønn kaffe
Grønn kaffe

Dermed ble kaffen bevisst "lagret" i seks måneder eller mer i store åpne lagre i transporthavnene. Dette stedet ga rikelig med salt sjøluft for å etterligne aldringsprosessen som europeere på den tiden var vant til.

Over tid, ønsket om modnet kaffe har falmet, og ferske kaffebønner har blitt den foretrukne typen kaffe i Europa.

Tilsvarende har USAs forhold til alderen kaffe endret seg gjennom årene ettersom fersk kaffe har blitt rimeligere. De siste årene har imidlertid trenden med bevisst aldring av kaffe vokst i Europa, Amerika, Taiwan og andre steder.

Forventninger

Kaffe
Kaffe

Mange handelsmenn har hatt store forventninger til alderen kaffe som et verdifullt produkt som ligner på alderen vin eller whisky. Selv om dette er sant for noen kaffe, er andre rett og slett stillestående, men gammel kaffe pakkes om som et spesialprodukt.

Dessuten hevder noen at hver kaffe modnes godt. Dette er veldig kontroversielt. Det sies også at jo eldre kaffen er, jo bedre. Nok en gang - dette er veldig tvilsomt.

Sannheten

Bare noen typer kaffe er egnet for denne prosedyren. De må eldes under passende forhold, ellers mister de oljene som gir aroma og smak av kaffe. I dette tilfellet blir kaffen rett og slett foreldet.

Også de fleste eksperter er enige om det kaffe det fortsetter ikke å forbedre seg med alderen, da det bare mister mer av smaken. Så hvis du kjøper kaffe som er åtte år, vil du kanskje ikke drikke den!

Den eldre kaffen ikke det samme som gammel kaffe. Virkelig alderen kaffe lagres nøye, vanligvis i seks måneder til tre år. Det overvåkes regelmessig og kornene roteres for å fordele fuktigheten. Dette forhindrer også utseende av mugg og råte.

Anbefalt: