Spiser For Halsbrann

Video: Spiser For Halsbrann

Video: Spiser For Halsbrann
Video: Hva er halsbrann? 2024, September
Spiser For Halsbrann
Spiser For Halsbrann
Anonim

Synderen for de ubehagelige syrene som plager magen vår, er faktisk en av ingrediensene i magesaften. Dette er saltsyre, som er ganske sterk / en av de sterkeste syrene / og dens viktigste rolle er å hjelpe til med å fordøye maten.

Noen ganger, når produksjonen av magesaft økes, kan en del av den komme inn i spiserøret. Så begynner saltsyre å irritere slimhinnene, og som et resultat får vi den kjente følelsen av svie og smerte.

Hvis du lider av halsbrann, må du være forsiktig med hva du spiser. Det er matvarer som styrker syrene, og disse er for eksempel fjærfeskinn, tøft kjøtt, tunge sauser og pålegg, sjokolade.

Det er bra å minimere inntaket. Unngå også skall, animalsk fett, tomater, sitroner, appelsiner, grapefrukt, kaffe og alkohol.

Her er noen flere tips som hjelper deg med å bekjempe halsbrann. Bruk først så lite fett som mulig til matlaging. Hvis du kan tilberede den stekte retten, må du ikke steke den. Krydder som chili og hvitløk er også den største fienden av magekomfort. Imidlertid anbefales basilikum og dill.

Unngå å spise store mengder mat samtidig når du spiser. Det er bedre å dele maten i porsjoner og ta dem med noen timers mellomrom. Glem sen måltider. Det er skadelig av mange grunner, og når det kommer til dannelse av syrer, er det direkte skadelig.

Det er spesielt skadelig å stappe mat inn og legge seg umiddelbart etterpå. Kroppens horisontale stilling er mest gunstig for uønsket passering av mat fra magen til spiserøret.

Kullsyreholdige drikker og store mengder kaffe er også en stor fiende for mennesker som lider av halsbrann. De utvider magen og øker surheten. Hvis du ikke kan bli kvitt dem, drikk dem litt karbonatisert eller fortynnet med litt vann.

Anbefalt: