Kalk Er Høyt Verdsatt Innen Matlaging Og Medisin

Video: Kalk Er Høyt Verdsatt Innen Matlaging Og Medisin

Video: Kalk Er Høyt Verdsatt Innen Matlaging Og Medisin
Video: [RUS SUB] перевод Интервью Ван Ибо и Сяо Чжаня для Sina, 2019 Wang Yibo Xiao Zhan Interview перевод 2024, September
Kalk Er Høyt Verdsatt Innen Matlaging Og Medisin
Kalk Er Høyt Verdsatt Innen Matlaging Og Medisin
Anonim

Kalk regnes som en av de beste midlene. Sitrusfrukter er ekstremt effektive i forkjølelse, hudsykdommer, mageforstyrrelser, dysenteri, så vel som legesår og andre skader.

Den medisinske verdien av kalk er påvist og dokumentert av mange studier. Den grønne frukten er sterkt antiseptisk. I tillegg hjelper det med å forhindre sykdom og gjør det lettere å rense kroppen for giftstoffer.

Kalk er et fantastisk stimulerende middel for leveren. Den er rik på hydrolytiske enzymer og skaper et surt miljø i magen, som er nødvendig for fordøyelsen av proteiner og absorpsjonen av mineraler.

Sitron og sitronsaft er spesifikke midler for behandling av tilstander som astma, forkjølelse, leverklager, fordøyelsesproblemer.

For kulinariske formål er lime og dens juice å foretrekke fremfor eplecidereddik, da de inneholder gunstige syrer, viktige vitaminer, mineraler og enzymer.

Sitron med lime
Sitron med lime

Ved matlaging er grønn sitron verdifull både på grunn av syrligheten i saften og på grunn av aromaen av skallet. Brukt i taco og lime pie, en tradisjonell dessert fra Florida, USA.

Det brukes ofte i meksikansk mat. I tillegg brukes bladene til kaffirlime i retter i Nordøst-Asia. Bruk av tørkede grønne sitroner som smak er typisk for persisk mat.

Kalk er veldig godt egnet til å smake på fisk, sjømat og delikatesser. Sitrus tilsettes dressinger og marinader.

Limejuice er veldig godt egnet til å krydre grønnsaker og fruktsalater. Hvis du klemmer limejuice på skiver av frukt - epler, bananer og hvite grønnsaker, kan du beskytte dem mot å miste sin naturlige farge.

Kalk, og nærmere bestemt dens juice, brukes også mye i drikkevarer som kalk. Alkoholholdige cocktailer med tilsetning av kalk er fristende gin med tonic, margarita, mojito og Cuba Libre.

Anbefalt: