Når Hjernen Trenger En Endring I Fett

Video: Når Hjernen Trenger En Endring I Fett

Video: Når Hjernen Trenger En Endring I Fett
Video: eMMa - Fått deg på hjernen 2024, September
Når Hjernen Trenger En Endring I Fett
Når Hjernen Trenger En Endring I Fett
Anonim

Cirka seksti prosent av den menneskelige hjerne består av fett. For å opprettholde en normal tilstand i hjernen din, må du få i deg nok fett fra kostholdet ditt. Imidlertid er ikke alt fett passende. Noen skader hjernen.

Transfett og fettrikt, rik på hydrogen, forverrer betennelse i kroppen, som igjen kan skade delikat hjernevev.

Disse usunne fettene finnes i stekt mat, bakverk, smult, margarin, bakevarer og bearbeidet og kokt mat.

Sunn fett holder de indre delene av hjerneceller fleksible, noe som hjelper hukommelse og andre meldinger fra hjernen til å passere lett mellom celler. Omega-6 og Omega-3 fett er viktig for hjernens helse.

Et normalt kosthold, når det inneholder essensielle fettsyrer i det hele tatt, inneholder vanligvis fett som finnes i kjøtt og fjærfe eller noen ganger i nøtter og frø. De fleste av disse fettene er omega-6 fettsyrer.

Omega-6 fettsyrer har den høyeste konsentrasjonen i mais og solsikkeolje og safranolje. Imidlertid er du ikke bare det du spiser - du er det som spiser det du spiser.

Når hjernen trenger en endring i fett
Når hjernen trenger en endring i fett

Dette betyr at hvis du spiser kjøtt eller fjærfe som er matet mais eller andre frokostblandinger med høyt innhold av Omega-6, bruker du også indirekte mye Omega-6-fettsyrer.

De beste kildene til Omega-3 fettsyrer er linfrø eller olje, valnøtter og valnøttolje, noen alger, fet havfisk, spesielt villaks.

Docosahexaensyre (DHA) er en type Omega-3-fettsyre som utgjør mye av innsiden av hjerneceller og holder dem fleksible nok til at hukommelsen kan passere fra celle til celle.

Det letter også overføring av nervesignaler i sentralnervesystemet og beskytter energisentrene til celler som kalles mitokondrier mot skade.

Blant fiskeartene som inneholder store mengder av denne Omega-3-fettsyren, er makrell, sardiner, tunfisk, laks, ørret og sild.

Noen av disse fiskene er imidlertid ofre for kvikksølvforurensning, og mange studier har knyttet kvikksølv til utviklingen av Alzheimers sykdom.

Derfor er det viktig å unngå sverdfisk, hai og tunfisk. Laks oppdratt i fiskedammer har også ofte høyt kvikksølv, og inneholder også ofte spor av antibiotika og har lavere omega 3-fettsyrer.

Anbefalt: