Valnøtter Er Nøtten Nummer én

Video: Valnøtter Er Nøtten Nummer én

Video: Valnøtter Er Nøtten Nummer én
Video: Fünf kleine Fische - Kinderlieder zum Mitsingen | Sing Kinderlieder 2024, September
Valnøtter Er Nøtten Nummer én
Valnøtter Er Nøtten Nummer én
Anonim

Valnøtter er den mest nyttige av alle nøtter, og det anbefales å være en obligatorisk del av ethvert komplett kosthold. Valnøtter inneholder de høyeste mengdene antioksidanter sammenlignet med alle andre nøtter.

I tillegg er valnøtter en rik kilde til fiber, protein, vitaminer og mineraler. Det er på grunn av deres verdifulle stoffer at valnøtter rangerer først blant nøtter som et sunt naturprodukt.

Valnøtter inneholder høye nivåer av beskyttende antioksidanter som motvirker effekten av skadelige frie radikaler. Nøtter gir 8% av det daglige inntaket av antioksidanter.

En håndfull valnøtter inneholder dobbelt så mange antioksidanter som andre nøtter. Forskere har funnet ut at stoffene i dem er mellom 2-15 ganger kraftigere enn vitamin E, kjent for dets antioksidantegenskaper.

Antioksidanter er nødvendige av kroppen fordi de forhindrer skadelige effekter av frie radikaler, som forårsaker irreversible endringer i celler.

En annen fordel med valnøtter fremfor andre nøtter er at de spises mest rå, noe som øker effektiviteten av antioksidanter.

Valnøtt
Valnøtt

For å absorbere alle nyttige egenskaper og få maksimal nytte for helsen, anbefales det å konsumere 7 rå valnøtter om dagen. Varmebehandling tar bort antioksidantegenskapene i nøtter. Regelmessig inntak av nøtter reduserer risikoen for hjertesykdom, noen kreftformer og type 2-diabetes.

Men andre typer nøtter har også gode ernæringsmessige kvaliteter. Husk imidlertid at i forhold til peanøtter, mandler, cashewnøtter og hasselnøtter, er valnøtter de mest nyttige.

Å legge nøtter til kostholdet ditt kan virkelig hjelpe deg med å opprettholde en mager og slank figur. Det er ifølge Harvard-forskere, som fant at kvinner som spiste en håndfull valnøtter til frokost, følte seg mettere lenger og konsumerte betydelig mindre mat til lunsj.

Fettet i nøtter er sunt, umettet, så de er en god kilde til protein, fiber, kalium, magnesium og andre viktige mineraler. Valnøtter er den viktigste nøtten for hjertet.

Anbefalt: