Møt Akebia (Chocolate Vine)

Video: Møt Akebia (Chocolate Vine)

Video: Møt Akebia (Chocolate Vine)
Video: CHOCOLATE VINE (Akebia quinata) - No.1 - 2024, September
Møt Akebia (Chocolate Vine)
Møt Akebia (Chocolate Vine)
Anonim

Akebia eller Sjokoladevintre er et krypende tre-liana, hvis farger er sjokoladelilla med en delikat vaniljearoma som intensiveres om natten. I motsetning til blomstene er fruktene til Akebia lilla-fiolette, med en myk innside og små svarte frø.

Akebia er en aggressiv plante, den kan vokse i varme land, elsker skyggefulle steder, men kan like godt og ekstremt raskt tilpasse seg ekstreme -20 grader.

I motsetning til de fleste planter modnes sjokoladevintreet en gang hvert femte år. Kina, Japan og Korea regnes som hennes hjemland.

Fruktene er vanskelige å finne på markedet, og derfor er prisen noen ganger ganske høy.

Fruktene er spiselige med en søt smak og brukes hovedsakelig til kreftmedisiner. De unge og ømme skuddene brukes til salater eller hermetikk, og bladene kan brukes til te.

Innsiden av stilkene brukes til å behandle urinproblemer, og røttene kan brukes som febernedsettende middel.

Akebia
Akebia

Fruktens smak ligner på bringebærsmaken.

Beskytter mot dysenteri, forhindrer sykdommer i fordøyelsessystemet og ødelegger gram-positive bakterier i mage-tarmkanalen.

Sjokoladevintreet er rikt på vitamin C, og inneholder opptil 930 mg per 100 g.

Akebia er en uunnværlig kilde til mineraler, da magnesium og kalium har den høyeste prosentandelen. Den inneholder også jern, sink, kalsium og mangan, og fruktene er en rik kilde til aminosyrer.

Anbefalt: