Vine Sarma - Velsmakende Og Nyttig

Video: Vine Sarma - Velsmakende Og Nyttig

Video: Vine Sarma - Velsmakende Og Nyttig
Video: МОИ ЛЮБИМЫЕ АРОМАТЫ НА Тёплую Осень 2021 2024, September
Vine Sarma - Velsmakende Og Nyttig
Vine Sarma - Velsmakende Og Nyttig
Anonim

Sarma er en av de deiligste rettene som krever dyktighet, tilberedt med olivenolje, kjøtt eller kjøttdeig. Ulike typer sarma tilberedes på forskjellige og spesifikke måter.

I forskjellige regioner på Balkan tilberedes sarma fra bladene til forskjellige typer planter - morbærblader, kirsebærblader, bønneblader, valnøttblader, grønne rødbeter, kålblader, kvedeblader.

Ferske eller marinerte vintreetblader kan brukes til vintresarma. Det spesifikke her er at bladene ikke er veldig store og seige.

Når det gjelder sarma med olivenolje, skal fyllet ikke være laget av en veldig tørr blanding. Tilsetningen av olivenolje og krydder gir sarmaen en annen smak.

I tillegg til å være deilig, er sarma også veldig nyttig. Fylling laget med kjøtt er for eksempel en rik kilde til fiber, noe som er viktig for kolonhelsen. De forhindrer forstoppelse, senker kolesterol og blodsukker.

Fylte kålblader
Fylte kålblader

Sarma tilberedt med ris er langt bedre for helsen enn bulgur. Vinblader inneholder ikke kolesterol. Men laget med olivenolje, sarma er veldig bra for hjertehelsen.

Deilig surkål inneholder vitamin A og C, som styrker immunforsvaret og forhindrer infeksjoner. Disse vitaminene er også antioksidanter som beskytter kroppen vår mot kreft.

De er rike på mangan, kalsium, kobber, magnesium og forskjellige mineraler som jern.

Kalsium er et viktig mineral for sunne bein og tenner.

Med fordelene kan vinstokk sarma betraktes som en mat mot Alzheimers sykdom. Forhindre akkumulering av beta-amyloidplakk.

Før sarma-bladene brukes, må de fuktes grundig i saltet vann.

Anbefalt: