Skade Og Fordel Med Aubergine

Video: Skade Og Fordel Med Aubergine

Video: Skade Og Fordel Med Aubergine
Video: Sådan plantes aubergine til frøplanter 🔴 Såning af aubergine til frøplanter 2024, September
Skade Og Fordel Med Aubergine
Skade Og Fordel Med Aubergine
Anonim

Bortsett fra deres uvanlige lilla farge og krydret smak, har auberginer også mange nyttige egenskaper. De er et lite kalori produkt - hundre gram inneholder bare 28 kalorier. Derfor anbefales eggplanter for vekttap.

Auberginer er rike på fiber, noe som hjelper til med å fjerne overflødig væske og giftstoffer fra kroppen. Aubergine er egnet for diett, men bare i bakt form, da de har evnen til å absorbere mye fett og stekt ikke er egnet for diett.

Aubergine inneholder mange B-vitaminer, i tillegg til vitamin C og vitamin PP, karoten og næringsstoffer - kalsium, jern, magnesium, fosfor og natrium.

Den store verdien av eggplanter er at de ikke lar kroppen absorbere dårlig kolesterol. Derfor er eggplanter egnet for eldre mennesker som lider av aterosklerose og hjerte- og karsykdommer. De bør serveres bakt til eldre, da det ikke er nyttig for dem å absorbere store mengder fett.

Stekte auberginer
Stekte auberginer

På grunn av innholdet av vitamin PP, dvs. nikotinsyre, er eggplanter svært nyttige for røykere som vil slutte å røyke, da de tilfredsstiller nikotinbehov. Det anbefales å spise en stekt aubergine om dagen hvis du har bestemt deg for å gi opp sigaretter.

Eggplanter hjelper kroppen med å komme seg raskere etter betennelsesprosesser. De anbefales for utvinning fra forskjellige typer alvorlige sykdommer. De kan spises bakt eller panert, men ikke bare stekt.

Skaden på auberginer er at overmodne grønnsaker kan inneholde det giftige stoffet solanin. Men i varmebehandling er det fullstendig nøytralisert. I sykdommer i skjoldbruskkjertelen og leveren anbefales det ikke å overdrive det med aubergine. Det kan påvirke helsen til mennesker med slike sykdommer negativt.

Anbefalt: