Chia - Supermat Fra Aztekerne

Video: Chia - Supermat Fra Aztekerne

Video: Chia - Supermat Fra Aztekerne
Video: Обзор оборудования серверной стойки Chia Mining - Плоттер MadMax - 151 участок в день В МОЕМ ГАРАЖЕ! 2024, September
Chia - Supermat Fra Aztekerne
Chia - Supermat Fra Aztekerne
Anonim

Maya-ordet for makt er "chia". Det kalles en eldgammel kultur, hvis korn gir en sterk energilading.

Chia eller hvis anses å være fremtidens mat. Dette er det vanlige navnet på to arter av salvie som dyrkes som ville avlinger. De er små og harde frø, frukten av en plante som ligner på salvie. De er ekstremt små.

I eldgamle tider hadde budbringere og ambassadører fra stammene alltid med seg en liten pose med disse frøene for å gi dem ny styrke. Chia er også kjent som "Indian running food", igjen på grunn av energien den lader kroppen.

Disse små frøene var en veldig viktig styrkekilde for mange gamle kulturer, som mayaer, inkaer, azteker og andre. De var så verdifulle at de ble brukt som en forhandlingsbrikke.

Chiafrø inneholder ekstremt nyttige vitaminer og mineraler, som protein, kalsium, kalium, jern, antioksidanter, omega-3 fettsyrer, fiber og fosfor. Nivåene deres er mange ganger høyere enn i noen annen mat.

chiafrø
chiafrø

Det er interessant å merke seg at en spiseskje chiafrø inneholder 5 gram fiber, 3 gram protein, 2282 milligram Omega-3 og 752 milligram Omega-6 fettsyrer.

Deres forbruk har en rekke gunstige effekter. De støtter avgiftning av kroppen, øker motstanden til hele organismen, stimulerer og forbedrer samtidig arbeidet i mage-tarmkanalen og kontrollerer forstoppelse. En annen fordel med chiafrø er at de ikke inneholder gluten.

De har evnen til å forhindre sykdommer i det kardiovaskulære systemet. Deres lave kaloriinnhold bidrar til å redusere vekten. Dette skyldes den betydelige fiberkonsentrasjonen, kombinert med frøens unike evne til å absorbere 10 ganger vekten i vann. Dette gjør dem til et utmerket verktøy for å opprettholde vanlig mage.

De har en gunstig effekt på mental utvikling, forbedrer hukommelsen, reduserer manifestasjoner av depresjon. Og sist men ikke minst, disse små frøene hjelper til med å absorbere glukose saktere ved å kontrollere blodsukkernivået.

Anbefalt: