Lang Levetid Kommer Med 10 Gram Fiber For Hver 1000 Kalorier

Video: Lang Levetid Kommer Med 10 Gram Fiber For Hver 1000 Kalorier

Video: Lang Levetid Kommer Med 10 Gram Fiber For Hver 1000 Kalorier
Video: 1000 KCAL BURNING WORKOUT 2024, September
Lang Levetid Kommer Med 10 Gram Fiber For Hver 1000 Kalorier
Lang Levetid Kommer Med 10 Gram Fiber For Hver 1000 Kalorier
Anonim

Overholdelse av et fiberrikt kosthold forlenger livet, viser en nylig studie. Analysen er gjort av kinesiske forskere og involverte omtrent en million mennesker.

Dietten, som er rik på fiber, reduserer risikoen for kroniske sykdommer, inkludert kardiovaskulære problemer, diabetes og til og med noen kreftformer, sier eksperter. Kinesiske forskere forklarer at økt fiber i det daglige kostholdet også vil redusere risikoen for for tidlig død.

Studien ble utført av eksperter fra Institute of Oncology i Shanghai, og lederen er Yang Yang. Forskerne analyserte 17 tidligere studier som involverte mer enn 980 000 menn og kvinner. De fleste av deltakerne var fra USA og Europa, og studien beskrev nesten 67.000 dødsfall.

Kinesiske forskere delte deltakerne i fem grupper basert på hvor mye fiber de spiste per dag. Folk som spiser mer fiber reduserer risikoen for tidlig død med 16%.

Fiber
Fiber

Risikoen for enhver form for død avtar med ti prosent, for hvert ti gram daglig fiberinntak. En voksen bør konsumere 14 gram fiber for hver 1000 kalorier, ifølge amerikanske eksperter. Dette betyr at menn bør ta ca 38 gram om dagen, og kvinner - ca 25 gram.

For å få den daglige dosen med fiber, kan du spise mer frukt og grønnsaker. Eksperter anbefaler å unngå fruktjuice - i 200 ml appelsinjuice er det bare 0,4 g fiber, men i en appelsin, som har en gjennomsnittlig størrelse - 2,7 g.

Spirer er også rike på fiber - den inneholder 3 g fiber per 100 g kål, og på den annen side inneholder denne grønnsaken også lite kalorier. Spinat er også en passende mat for fiber - i 100 g grønne bladgrønnsaker er det 2 g fiber, og i samme mengde salat - 0,5 g.

Ikke glem å spise annen mat som inneholder mye fiber - fullkorn, havregryn, bønner, tørket frukt, epler, pærer og mer.

Anbefalt: