Grunnleggende Tips For Vedlikehold Av Treutstyr

Innholdsfortegnelse:

Video: Grunnleggende Tips For Vedlikehold Av Treutstyr

Video: Grunnleggende Tips For Vedlikehold Av Treutstyr
Video: Årlig vedlikehold av bolig - Nordisk Boligsertifisering 2024, September
Grunnleggende Tips For Vedlikehold Av Treutstyr
Grunnleggende Tips For Vedlikehold Av Treutstyr
Anonim

Hovedverktøyet på kjøkkenet vårt er en tresleiv (slikkepott).

Tre er et porøst materiale og kan derfor bli et reir for utvikling av mikroorganismer, så du trenger å vite hvordan du skal rengjøre og hva du må ta vare på for kjøkkenhjelpere i tre.

De fleste moderne kjøkken har en trekokeskje, og uansett design og materiale den er laget av, vil regelmessig rengjøring og forsiktig oppbevaring spare oss for mye hodepine.

I motsetning til metall, er treutstyr komfortable og praktiske, gir varme til kokkens hender, men varmer dem ikke opp, er varmebestandige, samhandler ikke kjemisk med sure matvarer og er veldig egnet for matlaging i teflon og keramiske retter.

Og selv om treutstyr har vært til stede i hjemmekjøkken i århundrer, blir de ikke alltid godt vedlikeholdt og blir sjelden gitt den nødvendige oppmerksomheten.

Det er bare noen få grunnleggende regler å beholde og bruke rasjonelt. Når du kjøper treutstyr, bør du velge de med riktig størrelse og form slik at de er komfortable for deg. Avhengig av treets kvalitet og prisen varierer, anbefales det å unngå å kjøpe de med en veldig lav pris. Dette er en forutsetning for lav kvalitet, noe som kan koste deg dyrt i fremtiden.

Tre skjeer
Tre skjeer

Forsikre deg om at kjøkkenutstyret har en jevn overflate, uten sprekker, spor og spor i treet. Når den skadede overflaten akkumulerer mat og fuktighet, letter dette veksten og utviklingen av bakterier.

Følg disse grunnleggende tipsene for å redde dem:

- Vask treutstyr umiddelbart etter bruk med varmt vann og ikke-slipende vaskemiddel;

- Ikke suge dem i vann, når vann absorberes vil de hovne opp og ødelegge, derfor må du kaste dem bort;

- Ikke legg dem i oppvaskmaskinen, rengjør dem for hånd. Bløtlegging og høy temperatur i maskinen vil også forverre utseendet;

- Etter vask, tørk dem med et håndkle og la dem ligge i luften til de er tørre;

- Oppbevar helst treutstyr på stativ eller huskroker, ikke legg dem i et skap eller en skuff der de vil kveles og støpes.

Til slutt, for å ta vare på disse beskjedne matlagingsverktøyene, kan du av og til gni dem med olivenolje, noe som forbedrer og beskytter treet.

Anbefalt: