Grunnleggende Regler For Steking Av Kjøtt

Innholdsfortegnelse:

Video: Grunnleggende Regler For Steking Av Kjøtt

Video: Grunnleggende Regler For Steking Av Kjøtt
Video: STEKT KJØTT 🥩. 2024, September
Grunnleggende Regler For Steking Av Kjøtt
Grunnleggende Regler For Steking Av Kjøtt
Anonim

I følge alle moderne synspunkter er stekt mat veldig helseskadelig. Steking er grunnlaget for tilberedning av mat i hurtigmatrestauranter. Dette er bare delvis sant.

Stekt mat kan også være næringsrik, velsmakende og til og med sunn, som kokt eller bakt, så lenge reglene for tilberedning av stekt mat følges. Hva er de grunnleggende reglene som kjøttmat skal tilberedes ved steking?

Valg av fett

Stekefett bør velges i henhold til hvordan det tåler høye temperaturer. Solsikkeolje er den vanligste fordi den praktisk talt ikke har smak og ikke påvirker smaken på maten.

stekt kjøtt
stekt kjøtt

Peanøttsmør og olivenolje regnes som det tryggeste fettet fordi de ikke brenner selv over 200 grader, ikke inneholder kolesterol og inneholder lite mettede fettsyrer. Imidlertid har de sin egen spesifikke aroma og smak, som endrer den endelige smaken på maten, og de er også dyrere enn solsikkeolje.

Som det beste fettet for steke kjøtt smult er indikert, men den er rik på mettet fett og kolesterol.

Mengde fett til steking

For høyre steke kjøtt fettet skal ikke være lite fordi kjøttet kan brenne. For å begrense opptaket av fett i kjøttet, bør det være ca 8% av kjøttets vekt. Dette gir også en sprø tekstur til maten.

Velge en panne

Stål og jern er de to materialene som tillater jevn varmefordeling på alle punkter i fartøyet. Fettet varmes jevnt og kjøttet er stekt mest effektivt. Gryten må ha tung bunn.

stekt kjøtt
stekt kjøtt

Foto: Vanya Georgieva

Steketemperatur

Den optimale temperaturen, som ikke tillater utslipp av skadelige stoffer og gir god tekstur til kjøttet, er 180 grader. Kjøttet vil ikke svi eller bli dynket i fett.

Krydder til kjøtt før steking

Kjøttet skal ikke saltes før steking, fordi det blir tørt. Salting bør skje kort før den endelige fjerningen tas ut av pannen. De forskjellige typene marinader holder kjøttet friskt, og smaker og suger det sammen med krydderne som er blandet for å lage marinaden. Panering holder også kjøttet ferskt og sprøtt.

Anbefalinger for steking av kjøtt

Våt kjøtt skal ikke stekes, det skal tørkes med serviett før det legges i pannen, fordi vått kjøtt holder på dampen, noe som gjør det vanskelig å steke. Å steke små kjøttstykker skal ikke ha lokk, de vil brenne lettere hvis de er dekket.

Anbefalt: