Plant Lignaner - Hvorfor Er De Så Nyttige?

Innholdsfortegnelse:

Video: Plant Lignaner - Hvorfor Er De Så Nyttige?

Video: Plant Lignaner - Hvorfor Er De Så Nyttige?
Video: Diet Doctor VS Big Pharma - Plant Based Throwdown w/ Dr. Michael Greger 2024, September
Plant Lignaner - Hvorfor Er De Så Nyttige?
Plant Lignaner - Hvorfor Er De Så Nyttige?
Anonim

Du har sannsynligvis ikke hørt om plante lignaner. Årsaken er at deres helsemessige fordeler de ble tydelige relativt snart, og de selv er fortsatt i ferd med å få popularitet.

Hva er plante lignaner?

De er en type ingrediens i planter som er kjent som polyfenoler. I hovedsak er de en del av strukturen til celler. De er rike på fytoøstrogener, som er viktige for hormonbalansen i kroppen vår.

Plant lignaner har mange helsemessige fordeler. Bare noen av dem - flere studier viser at de hjelper med å opprettholde en sunn vekt, reduserer risikoen for visse kreftformer, inkludert brystkreft, prostatakreft, tykktarmskreft.

Polyfenoler de beskytter også mot hjertesykdom, som er en viktig dødsårsak i utviklede land. De tar seg også av metabolsk balanse - de reduserer risikoen for diabetes og forbedrer insulinresponsen. De er også kjent for sin betennelsesdempende virkning på grunn av deres rike innhold av antioksidanter.

Vegetabilske lignaner
Vegetabilske lignaner

Vegetabilske lignaner oppnås gjennom vegetabilsk mat. De fleste lignaner finnes i frø av alle slag. Regelmessig forbruk av linfrø, gresskarfrø og solsikkefrø er en enkel og velsmakende måte å få dem på. Det er den rikeste av polyfenoler linfrø. For å absorbere dem bedre, kan vi konsumere dem malt, fordi på denne måten er behandlingen bedre. Det er viktig å male dem rett før forbruk, for ellers går de nyttige egenskapene tapt.

Rik på lignaner er alle andre plantekilder som er rike på fiber. Dette betyr i praksis mest frukt og grønnsaker, nøtter, fullkorn.

Hvordan fungerer lignaner i kroppen?

De binder seg til østrogen i kroppen på to måter. Først og fremst blokkerer de påvirkningen av østrogen, noe som reduserer risikoen for hormonelle problemer, inkludert hormonelle kreftformer (bryst, livmor, eggstokk, prostata). Imidlertid, hvis østrogennivået er lavt, fremmer lignaner produksjonen og hindrer kroppen vår i å komme i ubalanse. Takket være denne handlingen lindrer de også symptomene på overgangsalder og osteoporose.

Anbefalt: