Jul I Korea: Religiøse Tradisjoner Og Mat

Innholdsfortegnelse:

Video: Jul I Korea: Religiøse Tradisjoner Og Mat

Video: Jul I Korea: Religiøse Tradisjoner Og Mat
Video: (Eng) [EBS 세계테마기행] 시간이 공존하는 땅 베트남 제1부~4부 2024, September
Jul I Korea: Religiøse Tradisjoner Og Mat
Jul I Korea: Religiøse Tradisjoner Og Mat
Anonim

Kristendommen er relativt ny i Asia, men i dag er omtrent 30% av Sør-Koreas befolkning kristen. Derfor feires jul av Kristne koreanske familier og er også en offisiell høytid (selv om Sør-Korea er offisielt buddhist).

Sør-Korea er det eneste øst-asiatiske landet som anerkjenner julen som en nasjonal høytid, så skoler, bedrifter og offentlige avdelinger er stengt i julen.

Butikker holder åpent, og juleferien gir dem vanligvis ikke en lang vinterferie, slik det ofte er tilfelle i andre land og kulturer.

jul er forbudt i Nord-Korea, og derfor kan de som bor der ikke dekorere eller feire høytiden på noen måte.

Religiøse tradisjoner

Tradisjoner og mat i Korea
Tradisjoner og mat i Korea

Sørkoreanske kristne feirer jul som den måten høytiden feires her, men med mindre vekt på gaver og dekorasjoner og mer vekt på de religiøse tradisjonene som ligger til grunn for høytiden.

I Korea er jul først og fremst en religiøs høytid og mindre en unnskyldning for å handle og tilbringe generelt. Familier kan delta på liturgi eller gudstjeneste på julaften eller julen (eller begge deler), og julebord er populært blant unge kristne på julaften.

Julenissen er populær blant barn i Korea (kjent som Santa Harabuee) og har enten en rød eller blå nisse-drakt. Barna kjenner ham som en lykkelig skikkelse av nissen som gir gaver, og butikkene ansetter nissen for å hilse på kunder og dele ut sjokolade og godteri.

Folk i Korea bytter vanligvis gaver på julaften, og i stedet for hauger er det vanlig at alle får en.

Mat og retter

Jul i Korea: Religiøse tradisjoner og mat
Jul i Korea: Religiøse tradisjoner og mat

Noen familier feirer jul med mat og samlinger hjemme, men koreanere feirer også jul ved å gå ut. Restauranter er opptatt i julen, da det regnes som en romantisk ferie for par (akkurat som Valentinsdag), og temaparker og show har spesielle julebegivenheter.

Julebuffeter er populære i Seoul, og mange innbyggere bestiller julemåltider lenge før ferien. Du kan finne alt fra tradisjonell stekt kalkun til sushi og krabbe.

Anbefalt: