Hvorfor Spise Mer Jordbær?

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvorfor Spise Mer Jordbær?

Video: Hvorfor Spise Mer Jordbær?
Video: MIN Oriflame 2020 Fragrance Collection 2024, September
Hvorfor Spise Mer Jordbær?
Hvorfor Spise Mer Jordbær?
Anonim

Jordbær, denne fantastiske gaven av Mother Nature, er en virkelig frukt fristelse! De lokker med sitt appetittvekkende utseende, behagelige aroma og uimotståelige smak. Det er ikke tilfeldig at de er hovedingrediensen i noen av de mest kjente og kjære fruktdessertene og cocktailene.

I tillegg til sin utrolige smak, kan de små, søte røde fruktene også skryte av en rekke verdifulle stoffer som finnes i dem. Jordbær er en god kilde til vitamin C og B og mineraler som kalium, kalsium, magnesium og fosfor. De er rike på biotin, nyttige for hud og hår, antioksidanter, fiber, ellaginsyre og folsyre, noe som er viktig for unnfangelse, graviditet og anemi.

De inneholder også sitronsyre, salisylsyre og eplesyre, som forbedrer stoffskiftet og letter fordøyelsen. Disse fruktdelikatessene har vanndrivende, betennelsesdempende og avgiftende egenskaper, og alle de unike fordelaktige ingrediensene i jordbær har mange helsemessige fordeler og gjør dem til et effektivt middel for å bekjempe mange sykdommer.

Se hvorfor det er verdt det vi spiser mer jordbær!

Jordbær for et sterkt immunforsvar

Bær
Bær

På grunn av det høye innholdet av vitamin C i dem jordbær er et utmerket immunstimulerende middel. De øker kroppens immunitet og forsvar i kampen mot forskjellige virus og infeksjoner. I en tekopp er det jordbær over 100% av den nødvendige daglige dosen av det verdifulle vitaminet.

Jordbær mot leddgikt og gikt

Antioksidanter og avgiftningsmidler i røde frukter bekjemper effekten av de skadelige effektene av frie radikaler i kroppen, for eksempel degenerasjon av muskler og vev, tap av væske som støtter leddene og opphopning av syrer og giftige stoffer i kroppen som fører til leddgikt og gikt.

Jordbær for å redusere risikoen for hjertesykdom

Jordbær er en god kilde til B-vitaminer, hvorav noen styrker hjertemuskelen og forbedrer hjertefunksjonen. Små frukter er også en fin måte å senke kolesterolnivået i kroppen. Dette skyldes fraværet av fett i dem og deres rike innhold av fiber, antioksidanter og folsyre.

Jordbær for et sunt fordøyelsessystem

Fordeler med jordbær
Fordeler med jordbær

Jordbær er rike på fiber, noe som er nyttig for at fordøyelsessystemet fungerer korrekt og tar seg av balansen i tarmfloraen. I tillegg inneholder de en høy mengde vann, som i kombinasjon med fiber forhindrer oppblåsthet og oppblåsthet og letter bevegelse av avfallsprodukter gjennom fordøyelseskanalen.

Jordbær for å regulere blodtrykket

Mineralene kalium og magnesium som inngår sammensetningen av deilige jordbær, virker effektivt for å senke høyt blodtrykk forårsaket av tilstedeværelsen av overflødig salt i kroppen.

Jordbær mot øyesykdommer

Jordbær er bra for øynene
Jordbær er bra for øynene

Saftige frukter er ekstremt nyttige for øyehelsen fordi de inneholder pigmentene lutein og zeaxanthin. De er karotenoider som tar vare på godt syn og forhindrer grå stær og makuladegenerasjon. I tillegg styrker vitamin C i jordbær hornhinnen og netthinnen.

Jordbær som en god hjelper i vekttap

Jordbær er en passende mat for folk som følger dietter og sliter med overvekt. De inneholder ikke noe fett, inneholder lite kalorier og inneholder veldig små mengder natrium og sukker. Antocyaninene i dem, som de søte fruktene skylder sin røde farge på, forhindrer opphopning av fett og hjelper til med å forbrenne de allerede akkumulerte.

For å dra nytte av alle de gode egenskapene til saftig frukt, legg vekt på flere oppskrifter med jordbær.

Anbefalt: