12 Helsemessige Fordeler Av Rødbeterjuice

Innholdsfortegnelse:

Video: 12 Helsemessige Fordeler Av Rødbeterjuice

Video: 12 Helsemessige Fordeler Av Rødbeterjuice
Video: 10 лучших продуктов для перерыва 2024, September
12 Helsemessige Fordeler Av Rødbeterjuice
12 Helsemessige Fordeler Av Rødbeterjuice
Anonim

Rødbeter er en rotgrønnsak som noen liker, andre ikke så mye. Den får gradvis omdømme til en supermat, spesielt det siste tiåret. Forskning viser det drikker betejuice kan være bra for helsen din. Her hva er bruken av rødbeterjuice:

1. Hjelper med å senke blodtrykket

Rødbetsaft kan hjelpe for å senke blodtrykket. Det har blitt funnet at personer som drikker 8 gram rødbetsaft reduserer både systolisk og diastolisk blodtrykk daglig. Niglater, forbindelser i betejuice som omdannes til salpetersyre i blodet og hjelper til med å utvide og slappe av blodkar, antas å være årsaken.

2. Forbedrer utholdenhet under trening

I følge en liten studie i 2012, drikker betejuice øker plasmanitratnivået og øker fysisk ytelse.

3. Det kan forbedre muskelstyrken hos mennesker med hjertesvikt

Resultatene av en 2015-studie viser også fordelene med nitrater i betejuice. Studien viste at personer med hjertesvikt hadde en økning på 13% i muskelstyrke to timer senere drikker betejuice.

4. Det kan redusere utviklingen av demens

ferske rødbeter
ferske rødbeter

Nitrater antas å bidra til å øke blodstrømmen til hjernen hos eldre og bidra til å redusere kognitiv tilbakegang.

5. Hjelper med å opprettholde en sunn vekt

Fersk rødbetejuice inneholder lite kalorier og nesten fettfritt. Dette er en flott mulighet for en ernærings- og energiboost som starten på dagen.

6. Kan forhindre kreft

Rødbeter får sin rike farge fra betalines. Betaaliner er vannløselige antioksidanter. Ifølge en studie fra 2014 har betalines kjemoforebyggende evner mot noen kreftcellelinjer. Betaalines antas å være i stand til å oppdage og ødelegge ustabile celler i kroppen.

7. En god kilde til kalium

Kalium er et elektrolyttmineral som hjelper nerver og muskler til å fungere skikkelig. Hvis kaliumnivået blir for lavt, kan tretthet, svakhet og muskelkramper oppstå. Svært lave kaliumnivåer kan føre til livstruende hjerterytme.

8. En god kilde til andre mineraler

Kroppen din kan ikke fungere skikkelig uten essensielle mineraler. Noen mineraler øker immunforsvaret ditt, mens andre holder bein og tenner sunne. I tillegg til kalium gir betesaft: kalsium, jern, magnesium, mangan, fosfor, natrium, sink, kobber, selen.

9. Tilbyr anstendige mengder vitamin C

Rødbeter juice er en god kilde til vitamin C. Vitamin C er en antioksidant som hjelper til med å stimulere immunforsvaret og beskytter celler mot skade på frie radikaler. Det støtter også kollagenproduksjon, sårheling og jernabsorpsjon.

10. Støtter leveren din

fersk betejuice
fersk betejuice

Hvis leveren er overbelastet, kan det føre til en tilstand som kalles alkoholfri fettleversykdom. Her er noen ting som kan overbelaste leveren din:

- dårlig diett;

- eksponering for giftige stoffer;

- stillesittende livsstil.

Rødbeter inneholder betain, et stoff som forhindrer eller reduserer fettavleiringer i leveren. Betain kan også bidra til å beskytte leveren din mot giftstoffer.

11. En god kilde til folsyre

Folsyre er et B-vitamin som hjelper til med å forhindre nevralrørsdefekter som ryggmargsbrokk og anencefali. Det kan også redusere risikoen for for tidlig fødsel. Rødbeterjuice er en god kilde til folsyre. Hvis du er i fertil alder, kan tilsetning av folsyre i kostholdet ditt hjelpe deg med å få den anbefalte dosen på 600 mcg per dag.

12. Kan senke kolesterolet

Hvis du har høyt kolesterol, bør du vurdere å legge til betejuice til kostholdet ditt. En studie fra 2011 på rotter fant at rødbetextrakt reduserte total kolesterol og triglyserider og økte HDL (godt) kolesterol. Det reduserer også oksidativt stress på leveren.

Rødbeter er sunne, uansett hvordan du lager dem. Men betejuice er en bedre måte å nyte den på, fordi matlaging reduserer ernæringsprofilen. Hvis du ikke liker det i sin rene form, kan du prøve å tilsette noen epleskiver, mynte, sitrusfrukt eller gulrot for å nøytralisere den jordiske smaken.

Anbefalt: