Den Perfekte Tiden For Kaffe Er Ikke Tidlig På Morgenen

Video: Den Perfekte Tiden For Kaffe Er Ikke Tidlig På Morgenen

Video: Den Perfekte Tiden For Kaffe Er Ikke Tidlig På Morgenen
Video: Andel af fodring af hvedestarter: VORDAN KONTROLLERES starterkulturerne? 2024, September
Den Perfekte Tiden For Kaffe Er Ikke Tidlig På Morgenen
Den Perfekte Tiden For Kaffe Er Ikke Tidlig På Morgenen
Anonim

Vi skal ikke drikke kaffe før klokka 10 om morgenen, ifølge forskningsresultater. Årsaken er at i de tidlige morgentimene er nivåene av hormonet kortisol høyest i kroppen, og inntak av koffeinholdige drikker ved høye nivåer av hormonet kan forårsake problemer.

Kortisol er kjent som et stresshormon, men det er viktig for mange funksjoner i menneskekroppen. Overflødig, så vel som hormonmangel, kan forårsake en rekke helseproblemer.

Koffein påvirker produksjonen av kortisol - etter å ha drukket kaffe produserer kroppen mindre av hormonet og begynner å stole mer på drikken.

I tillegg, når vi drikker kaffe med høye nivåer av kortisol hos en person utvikler motstand mot koffein, forklarer eksperter. Dette er grunnen til at noen hevder at drikken ikke lenger fungerer for dem som før.

Eksperter forklarer at det er tre hovedtopper i løpet av dagen når kortisolnivået er veldig høyt. Kortisoltoppene er mest uttalt mellom klokka seks og ti om morgenen, så det er best å ikke konsumere kaffe på dette tidspunktet.

Morgenkaffe
Morgenkaffe

Du trenger ikke å gi opp den bitre drikken, bare flytt den til timene når kortisolnivået er lavest og den forfriskende drikken gir mening. Den ideelle tiden for kaffeforbruk er mellom klokka 10 og 12 om morgenen, så vel som om ettermiddagen - fra klokka 14 til 17.

I tillegg til når du skal være forsiktig og hvor mye kaffe du drikker om dagen - ifølge studier er mer enn fire forfriskende drinker om dagen skadelig for kroppen. Den anbefalte dosen for hver person er 400 mg koffein per dag, og eksperter forklarer at den er for eldre.

Helserisikoen kommer ikke bare med kaffe, men også med all mat og drikke som inneholder koffein - de vanligste erstatningene for kaffe er forfriskende energidrikker.

De konsumeres for det meste av unge mennesker, og ifølge data drikker de fleste av disse drikkene i Europa i Danmark - i landet bruker mer enn 33 prosent av befolkningen mer enn 400 mg koffein per dag.

Anbefalt: