De Syv Prinsippene For Sunn Mat

Video: De Syv Prinsippene For Sunn Mat

Video: De Syv Prinsippene For Sunn Mat
Video: МОЛОДОСТЬ для дедушек и бабушек - Никогда старый! Крутые упражнения Му Юйчунь 2024, September
De Syv Prinsippene For Sunn Mat
De Syv Prinsippene For Sunn Mat
Anonim

Rådene og anbefalingene fra de beste ernæringsfysiologene og ernæringsfysiologene kan samles i syv enkle regler for et bedre liv.

1. Erstatt "dårlig" med "godt" fett.

Prøv å begrense mettet fett (fett kjøtt og helmelkprodukter) så mye som mulig. Det samme gjelder transfett i produkter som margarin.

De syv prinsippene for sunn mat
De syv prinsippene for sunn mat

På den annen side kan du skåle brød med olivenolje og generelt erstatte matoljen med olivenolje eller rapsolje.

2. Sett en vegetarisk dag i uken. Bønner, andre belgfrukter, frø og nøtter kan erstatte kjøttretter. Lag en tykk linsesuppe og spis den med en skive grovbrød.

3. Spis fisk 2 ganger i uken. Laks, som annen fet fisk, er en rik kilde til hjerte-sunne omega-3 fettsyrer. Tunfisk - hermetisert eller fersk, er også et godt alternativ og er billigere.

4. Tilsett bladgrønnsaker til måltidene dine så mye som mulig - mer. De er ekstremt rike på B-vitaminer, samt folsyre, jern og fiber.

De syv prinsippene for sunn mat
De syv prinsippene for sunn mat

5. Inkluder fullkornsprodukter i menyen din. Bytt ut hvite bakeriprodukter med en rekke fullkornsbrød. Kosthold rik på fullkorn har vist seg å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, diabetes og kreft.

6. Er du fan av søtsaker? Tilfredsstill dine ønsker med den deiligste frukten du ønsker. I tillegg til å være rik på fiber, er frukt også en god kilde til antioksidanter.

C-vitaminet de inneholder, hjelper til med å bekjempe kreft, hjertesykdommer og sykdomsrelaterte sykdommer som muskeldegenerasjon.

7. Glem hvit mat. Generelt er de fleste bearbeidet til hvit mat ikke veldig sunne. Hvit ris øker for eksempel blodtrykket. Du trenger imidlertid ikke å begrense deg til alle produkter som inneholder stivelse. Brun ris og røde poteter er gode alternativer.

Anbefalt: