Kakaobønner Virker Rensende På Kroppen

Video: Kakaobønner Virker Rensende På Kroppen

Video: Kakaobønner Virker Rensende På Kroppen
Video: Smaker På Kakaobønner Fra Jungelen 2024, September
Kakaobønner Virker Rensende På Kroppen
Kakaobønner Virker Rensende På Kroppen
Anonim

Kakaobønner er ekstremt rike på vitaminer og elementer - de inneholder magnesium, kalsium, kobber, kalium og mer. Magnesium og kalium tar seg av funksjonen til alle større organer.

Kakaobønner forsyner kroppen med de nødvendige mengder kalium og honning, som igjen hjelper et sunt kardiovaskulært system.

Kakaobønner inneholder en stor mengde flavonoider, som støtter kroppens generelle helse og beskytter mot visse sykdommer.

Nivået av flavonoid anticyanidin i kakaobønner er høyt, de inneholder også forbindelsen epicatechin. En studie av forskere fra Harvard som ble utført for en tid tilbake, indikerer at epicatechin kan redusere risikoen for å utvikle hjertesykdom, diabetes eller til og med kreft.

Ifølge en annen studie i Journal of Agricultural and Food Chemistry, er disse forbindelsene, som er kraftige antioksidanter, sterkt konsentrerte i kakaobønner.

I denne studien sammenlignet eksperter flere produkter - grønn te, svart te, rødvin og kakao. Sammenligningen ble gjort på grunnlag av antioksidantkapasiteten til hvert av produktene. Konklusjonen viser at kakao har den høyeste antioksidantaktiviteten. Det har også de største helsemessige fordelene, viser resultatene.

Fordeler med kakaobønner
Fordeler med kakaobønner

Hva gjør antioksidanter egentlig? For det første klarer de å fjerne og ødelegge frie radikaler i kroppens vev og celler. Det er velkjent at frie radikaler kan skade DNA i celler og over tid føre til utvikling av kreft.

I tillegg til å bekjempe frie radikaler, bidrar antioksidanter til å redusere betennelsesprosesser i kroppen, og bidrar til utvikling av forskjellige sykdommer, inkludert leddgikt.

Antioksidanter beskytter kroppen mot virus, giftige stoffer, forbedrer immunsystemets tilstand betydelig. I tillegg beskytter de kroppen mot for tidlig aldring og regulerer kolesterolnivået.

Noen kilder hevder at kakaobønner kan være nyttige selv når man takler vekt.

Anbefalt: