Sunn Meny For Vegetarianere

Video: Sunn Meny For Vegetarianere

Video: Sunn Meny For Vegetarianere
Video: Food King Singapore: Vegetarian Delights! 2024, September
Sunn Meny For Vegetarianere
Sunn Meny For Vegetarianere
Anonim

Mange tror at vegetarianere ikke spiser sunt, og at vegetarisme som sådan er en bevegelse av det moderne samfunnet. Begge deler er en fullstendig villfarelse. Mange eldgamle filosofer og tenkere som Pythagoras, Plutarch, Platon, Sokrates, Seneca og Buddha var vegetarianere, verdensberømte kunstnere som Leonardo da Vinci og Vincent van Gogh, forfattere, poeter, musikere og mange andre også.

Selv i det bulgarske samfunnet har det vært og er fortsatt mange vegetarianere. Peter Deunov, Vladimir Dimitrov - Mesteren og Lily Ivanova er bare en liten del av navnene på berømte vegetarianere som kan listes opp.

Det er også galt å si at vegetarianere spiser dårlig fordi de er fratatt proteinene som finnes i kjøttprodukter, for med den rette kombinasjonen av planteproteiner forstyrrer ingenting egentlig det sunne kostholdet til vegetarianere.

Vegetarisme er delt inn i flere strømmer, og dietten avhenger mest av hva folk som følger prinsippene i disse bevegelsene har bestemt seg for å spise. For eksempel spiser vegetariske vegetarianere kjøtt, men bruker melk, egg og honning, mens vegetariske vegetarianere ikke spiser kjøtt eller egg.

Veganere konsumerer derimot absolutt ingen animalske produkter, inkludert melk, ost, gulost, egg og honning. De mest ekstreme anses å være rå foodists, som i tillegg til å ikke konsumere kjøtt og meieriprodukter, ikke utsettes for varmebehandling av maten de spiser. Det er også semi-vegetarianere som ikke spiser kjøtt, men spiser kylling og fisk, og det er derfor de ikke blir godt mottatt av ekte vegetarianere.

Vegetarisk burger
Vegetarisk burger

Med unntak av rå foodists, som er et litt annet tema, kan alle andre vegetarianere spise helt sunt. De fleste av dem vet om prinsippet om proteintilskudd, som er et ledende prinsipp for den sunne menyen til alle vegetarianere. Den er basert på kombinasjonen av forskjellige planteproteiner, og kombinasjonen er i mange tilfeller bedre enn kjøttproteiner.

For eksempel, kombinere belgfrukter som nesten ikke inneholder metionin med lysinfattige kornprodukter, resulterer i proteininntak av høy kvalitet. Etter dette grunnleggende prinsippet kan menyen til enhver vegetarianer være ganske sunn, til og med sunnere enn for folk som liker å spise kjøtt.

Anbefalt: