Krydder I Armensk Mat

Video: Krydder I Armensk Mat

Video: Krydder I Armensk Mat
Video: ՀՐԱՏԱՊ.Լավրովը համոզել է Միրզոյանին.Ի՞նչ է սպասվում 2024, September
Krydder I Armensk Mat
Krydder I Armensk Mat
Anonim

Armensk mat er en av de eldste kjøkkenene i Asia og er nesten helt sikkert den eldste i Kaukasus-regionen. Armensk matlaging er vanligvis komplisert, og i noen tilfeller ekstremt tidkrevende. Tilberedning av retter består ofte av fylling, endeløs elting eller tilberedning av puréblandinger, og krydderne som brukes er virkelig utallige.

Et av de mest brukte krydderne i armensk mat er utvilsomt salt. Armenere liker å salte oppvasken mer enn vi er vant til. Spesialister forklarer denne spesielle smaken med klimatiske trekk. Det er kjent at menneskekroppen trenger mer salt i varmt vær for å beholde mer vann.

En av de mest krydrede forrettene til armenerne - sudzuk - har en spesiell smak og aroma. Mengden salt, hvitløk, pepper og kanel gjør det til en uunnværlig forrett for tradisjonell armensk vodka.

Generelt er tradisjonelle armenske retter krydret på grunn av sterke krydder, hvitløk, pepper, spisskummen, ca 300 urter og ville urter. Dette mangfoldet i kulinariske tradisjoner blir igjen forklart av klimatiske forhold og mangfoldet av fjellfloraen, som forsynte de østlige kjøkkenene, inkludert den armenske, med forskjellige essensielle planter.

Med en slik variasjon er det ikke overraskende at grønnsaker, kjøtt, fisk og krydder ofte kombineres på en uvanlig og original måte.

Vestlig armensk mat er preget av spisskummen, kanel - både salte og søte retter, allehånde, mynte. Mens i øst-armensk mat brukes flere urter som rehan (rød basilikum), hamam (koriander).

Baklava
Baklava

Etter de krydrede og duftende krydderne i Armenia, liker de mest søtsaker, som heller ikke er blottet for tradisjonelle tilsetninger som kanel. De mest populære blant dem er de såkalte hyttene - runde, søte kaker med forskjellige fyllinger og baklava, som med sin valnøttfylling ligner veldig på baklava.

En annen dessert byr på ekte glede - alani, som er tilberedt av tørkede aprikoser fylt med malte valnøtter og sukker.

Anbefalt: